Skocz do zawartości

[Tuning] Amortyzator Simson MZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam chęć wstawić amortyzator od simsona Przedni do roweru lecz nie wiem czy trzeba bylo by wspawać nową rure Tam gdzie wchodza stery czy może dało by rade inaczej pokombinować Interesuje mnie tez czy rower nie był by za wysoki z przpdu Prosze o uwagi oraz jeżeli ma ktoś jakies zdjęcia lub inne interesujące rzeczy prosze pisać. Może wydaje sie to głupie ale mam vene i musze to zrobić

Pozdrawiam

Napisano

Przednie zawieszenie w simsonie nie ma żadnego tłumienia. 2 sprężyny i trochę oleju w dolnych lagach czyli coś a'la tuning XCR..

Amor w MZ jest świetny, ale waży 15kg i jest jakieś pół metra za wysoki!

Napisano

Słyszałem o zaadaptowaniu sprężyn od MZ do widelców rowerowych, ale o przekładaniu całego amortyzatora jeszcze nie, z tym że to były lata 90 jak downhill jeszcze raczkował. Rower z czymś takim się do jazdy nadawać nie będzie.

Napisano

Dziękuje za odsunięcie mnie od tego pomysłu a z czego szlo by wstawic amortyzator zeby bylo dobrze nie mam funduszy na amortyzator za 150 zl i chce cos wykombinowac i jeszcze jedno widzialem na zdjeciach ze ten rower mial amortyzator z motocykla jak idzie to zrobic?

Napisano

Z niczego by nie "szło" bo po to są amortyzatory rowerowe żeby je montować w rowerach. Nie masz pieniędzy to jeździj na sztywnym, żadna hańba z tego tytułu.

Poza tym amortyzator za 150zł jest amortyzatorem tylko z nazwy. Działające modele zaczynają się od 230zł w górę.

Napisano

Dokładnie, nie ma sensu pchać się w jakieś pseudo wynalazki, bo może to skończyć się trwałym kalectwem. Swoją drogą, może wyjaśnisz, po co Ci amortyzator?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...