olomaster Napisano 23 Marca 2012 Autor Napisano 23 Marca 2012 No niestety kaseta jest jaka jest ale zmiany nie przewiduje. @Cox pewnie, że się dam ^^ Tapatalk'nięte z androida Cytuj
adii22 Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Dla niedowiarków wagowych ramy: rama mojego A2 17" z miskami sterów (wtedy jeszcze bardzo ciężkich, kulkowych) warzyła ~1780g (+/-15g) - chyba niezły wynik? Powiedz mi, masz prosto wspawany uchwyt to hamulca tarczowego? U mnie chinole górne oczko przekosili ~3mm w stronę koła, co zauważyłem przedwczoraj, kiedy na tarcze z tyłu przeszedłem. Ominąłem to, piłując stamtąd lakier i odrobinę materiału, pod dolne oczko musiałem podkładkę 1mm włożyć i jest powiedzmy prosto, niemniej niesmak pozostał. Dlaczego nie oddałem roweru na gwarancję? Ano bo rama ma 3 lata I żeby nie było, prosta jest, ma kopnięte to mocowanie :/ Twój rower - bardzo mi się podoba, W sumie możesz pokusić się o budżetowe koła, które sam buduje powoli Mianowicie: Piasty 2x Shimano Hone M600 (z tyłu będziesz musiał przełożyć ośkę od tego co masz, bo SH ma pełną oś. To te same piasty co LX, a na allegro komplet idzie dorwać za ~50zł nowe) + obręcze Accent Airplane + szprychy wedle uznania (DT Champion? ) I waga w dół nieco, niedużym kosztem, sztywność na plus. Cytuj
olomaster Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Co do mocowania na zacisk - wszystko jest ok. Jak jeździłem na tarczach to nie miałem żadnych problemów z nimi. A co do kół to raczej nie chce półśrodków bo szkoda mi po prostu pieniędzy, jak już będę zmieniał to na coś sporo lepszego. Pozdrawiam Olek Cytuj
ProCombat Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Na ramach od Krossa powstają bardzo dobre rowerki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi