szewczykluk Napisano 23 Listopada 2011 Napisano 23 Listopada 2011 Witam jak w temacie nowa przerzutka przód 2011 - są dwa rodzaje mocowania linki od góry - najprostsza i poprowadzona też jakoś z góry w dół po łuku, ma to jakieś znaczenie jak ją puszcze??ma to wpływ później na jej pracę? dzieki i pozdrawiam
Mod Team durnykot Napisano 23 Listopada 2011 Mod Team Napisano 23 Listopada 2011 Sposób poprowadzenia linki w przypadku przerzutek dual pull ( czyli taka jak masz ) zależy w zasadzie tylko od ramy. Nie ma to natomiast wpływu na pracę przerzutki - oczywiście zakładając ,ze została prawidłowo założona i wyregulowana. Najłatwiej poprowadzić linkę tak jak przewidział producent ramy.
szewczykluk Napisano 23 Listopada 2011 Autor Napisano 23 Listopada 2011 dzieki, najprosciej to od gory, ladna linia prosta;)bez zakrzywien linki;)ps a zakladam zgodnie z zalaczona instrukcja srama;)
mtbikeer Napisano 23 Listopada 2011 Napisano 23 Listopada 2011 z tego co pamiętam, jeśli idzie od góry- musisz puścić linkę po tym łuku. Ale mogę się mylić
lyndowss Napisano 23 Listopada 2011 Napisano 23 Listopada 2011 Jest przystosowana do mocowania down i top swing. Możesz zamocować na oba sposoby bez różnicy. Wybiera się zaczepienie linki względem ramy. Jeżeli możesz na top swing to polecam tą metodę. Jest mniej zawodna. Jaką masz ramę? Napisałem, a w tym czasie inni dali odp.
szewczykluk Napisano 23 Listopada 2011 Autor Napisano 23 Listopada 2011 oto foty ramy;) wiem wiem linki nie napiete, a przerzutka krzywo;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.