Skocz do zawartości

[manetki] Jakie manetki do deore lx rd m580

bartek9999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pomóżcie mi w wyborze manetek/klamkomanetek do tej przerzutki na 8 przelożeń. Zależy mi na niskiej cenie oraz kompatybilności z tą przerzutką. Czy alivio 410 będą odpowiednie? Szukalem na allegro manetki deore ale wszystkie zazwyczaj są 9 rzędowe:/

• Mod Team
Napisano

Nie dziw sie bo nie było deore 8 rzędowych :P Alivio to jedyny sensowny wybór jeżeli zależy ci na w miarę przyzwoitej pracy manetek. Możesz szukać STX'a RC on był na 8 (protoplasta deore) ale to nie nalezy do tanich rzeczy. Możesz poszukać jeszcze gripy Sram Rocket pod 8 pasują do shimano ale tez jakoś specjalnie tanio nie bedzie.

Może powiedz ile pieniędzy chcesz sie wyrzec w ime manetki ? :P

• Mod Team
Napisano

Nic złego, po prostu sawoją kulturą, jakością wykonania znacząco ustępuja innym modelom, takimi manetkami mozesz sterować sobie jakimś TY czy acerą, ale LX nie pokaże tego co potrafi z tymi manetkami i jakość będzie jak byś użytkował acere lubo coś tego pokroju.

Napisano

Dotychczas z altusem jak działały to różnie bywało.. Ale mówisz, że alivio 410 będą ok, to super będę na nie polować. A poradź mi jeszcze jakieś klamki do hamulców, jakieś tanie tektro czy shimano alivio będą ok? dodam, że szczęki z przodu mam shimano 422 a z tyłu tektro jakiś tani model:)

• Mod Team
Napisano

Osobiście jak miałem vki to jeździłem na klamkach BL M570 i całkiem dobre te klamki są, wiec mogę ci je polecić jednak na forum piszą ze klamki avidą są lepsze, nie wiem nie miałem ale skoro lepsze to możesz tez takich szukac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...