Skocz do zawartości

[bezpieczeństwo] wytrzymałość kasku

typek99

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jak ma atesty to znaczy że nie powstał w garażu. Każdy kask ma ograniczoną wytrzymałość ale ma spełniać normy bezpieczeństwa i jeżeli nie położysz się pod koło ciągnika siodłowego to możesz spać spokojnie.

• Mod Team
Napisano

Chyba jednak przestaję wierzyć w ludzi a całkiem niedawno jeszcze Cię broniłem.

Albo się ogarniesz i przestaniesz zakładać coraz głupsze tematy albo się pożegnamy.

Tydzień moderacji ku przestrodze

Temat zamykam

Napisano

wybacz mrmorty, ale temat otwieram.

Kolega typek pyta o kask i nie dostał prawidłowej odpowiedzi.

T700 to kask motocyklowy i nie jest dobrym wyborem do jazdy na rowerze. W kwestii bezpieczeństwa nie masz się o co martwić

• Mod Team
Napisano

OK, nie zaglądałem do zdjęcia bo temat powalił mnie z nóg.

Moderacja zdjęta

Nie rozumiem tylko jednego - najpierw kupujesz a później pytasz? Jeśli kupiłeś przez internet to zwróć towar masz na to 10 dni.

Napisano

nie kupowałem przez neta tylko na miejscu.Nigdzie nie mogłem znaleźć kasków full face na rower

PS.:zamawiając przez internet musiał bym przymierzyć wcześniej lecz nie miał bym gdzie

• Mod Team
Napisano

to spróbuj podziałać z wymianą, może da się dogadać. W ostateczności to można tak jeździć ale ten garnek jest sporo cięższy od rowerowego.

Napisano

1.Towar ze sklepu wywieziono gdzieś i zamknięto sklep.

2.Waga kasku mi nie przeszkadza

3.Wentylacja jest dla mnie dobra

Napisano

jak dla mnie taki kask nie nadaje się do jazdy na rowerze, nawet do DH.

Możesz mieć kłopoty z szybka reakcją głową (nagłe obroty w prawo i lewo żeby spojrzeć w bok).

Zastanów się czy potrzebny ci taki kasy full face.

Jeśli jeździsz DH lub coś równie ostrego to może i tak ale jeśli jesteś zwykłym rowerzystą to na 100% zmień sprzęt.

Sprzedaj tego na allegro jak nowy nieużywany a kup coś typowo rowerowego.

(Dziwnie to będzie wyglądać jak wyglebisz gdzieś na rowerze, przyjedzie pogotowie a potem będą musieli wezwać strażaków, żeby przywieźli kleszcze hydrauliczne do rozcięcia kasku :-) )

Napisano

może Ci mózg już zagotowało ?? idź na forum stricte dh i tam sobie konsultuj :starwars:

nie będę tolerował obrażania innych użytkowników na forum!!!

mrmorty

Napisano

On napisał : idź na forum stricte dh i tam sobie konsultuj

a ja nie wiedziałem co to jest te stricte oraz o które forum mu chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...