Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilometraż niewielki coś koło 12 km z czego z 8 to z rodziną kręcąc się po różnych uliczkach miasta... potem dokręcenie żonie siodełka, aha wcześniej zakup młodemu linki (strasznie chciał mieć swoja własna by rowerek mocować)... potem u młodego dokręciliśmy przedni błotnik i zamieniliśmy miejscami mocowania tylny błotnik i światło... teraz wygląda lepiej ;) I chyba tym razem nie przekręciłem żadnej śruby i nie połamałem mocowań ;)

Napisano

Przejechałem 26 km głównie asfaltem, w drodze powrotnej złapał nas deszcz i cały ja i rower brudny więc go wyczyściłem i popryskałem czymś amortyzatory i teraz pięknie chodzą :D

Napisano

A ja dzisiaj wykorzystałem wczesno-ranną pogodę. o 5 wyjazd - piękny wschód słoneczka, szokująco ciepło 20*c poleciało .... 46 km... Warszawa bez aut, pachnąca... starówka cicha... chyba zacznę to powtarzać..... Udało mi się wrócić przed jakąś chwilą i uciec przed deszczem... świetnie rozpoczęty dzień....

Napisano

Dzisiaj pierwszy raz ostro po mojej starej trasie. Nowym rowerkiem po ponad 10 latach przerwy :teehee:

Trasa zarosła ale przybrała błota, w niektórych miejscach piachu i korzenie bardziej powyłaziły :icon_cool: Oczywiście jezioro obok trasy się nie zmieniło.

Do tego jeszcze mamuśce byłem napompować jej rowerek.

Napisano

dzis pogoda w kielcach paskudna więc zamontowałem oświetlenie do roweru oraz sakwę:) przy okazji dokręcilem bieżnionakrętke wolnobiegu:)

na rower pojutrze nie ważne jaka będzie pogoda....

Napisano

Odkąd mnie tu nie było, na liczniku kliknęło mi ponad 250km po lesie. Zatem nic nowego i nudy. :) Trochę odzywa się lewe kolano i stara kontuzja - także nic nowego. :P

Dziś wyregulowałem przednią przerzutkę - obniżyłem o 2mm obejmę na rurze podsiodłowej bo była za wysoko, ustawiłem wodzik przerzutki równolegle do trybów bo się przekosił, pokręciłem śrubkami skrajnych wychyleń, ustawiłem linkę. Wszystko chodzi jak trzeba. Kur...de ! Nie wiedziałem, że to takie banalnie proste ! :woot:

Przy okazji wyregulowałem tylnego V-brake'a i przesmarowałem nowy łańcuch.

P.S. - Linki i pancerze wołają o wymianę (po przeżyciu dwóch zim w soli i wodzie) - powoli nadszedł ich kres.

Napisano

Ygrek a nie wiesz co z treningami PnR w Warszawie? Bo dotychczas udało mi się tylko uzyskać informację, że sponsor się wycofał i nie będzie. Dlaczego u Was jest a u nas nie? To nie fair :(

Wczoraj trening szosowy, 50 km w deszczu i temperaturze 10 stopni. Zastanawiałam się tylko wieczorem, czy będę chora ;) Paskudna aura.

Napisano

jeśli chodzi o mnie to dzisiaj, wywaliłem napinacz z mojego single speed`a oraz zrobiłem sobie dysk na tylne koło z brystolu, okleiny i farby emulsyjnej. Na początek wystarczy :)

i ta piękna grafika na kołach :whistling:

przed i po:

59038709.th.jpgdscf5014mw.th.jpgdscf5001w.th.jpg

Napisano

10 km na luzie (jutro matura z geo i tylko na tyle mogłem sobie pozwolić, a poza tym mocno padało) w 4 km w fajnym blotku ;)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...