jakubek08 Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 czy mogę na jednym łańcuchu używać dwóch kaset, oczywiście ten sam model. chodzi mi o to że chciałem wymieniać całe koła a nie same opony do różnych rodzajów podłoża.
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2009 Mod Team Napisano 11 Lipca 2009 Nie widze przeiwskazań jezeli bedą uzywane ok 50/50% bo jezeli w terenie na jednej smigasz 80% a reszte na drugiej to wypada mieć odzielne łańcuchy do kazdeko koła. w takim wypadku mozna smiało zakładac kazdy z kompletów i sie cieszyc z jazdy.
Mardukpl Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Bym sobie nabył 2 łańcuch z zapinka wymiana zajmuje chwilkę a nie jest to jakość bardzo droga zabawka.
TocaS Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 ...a jest w ogóle sens dwóch kaset ?? Przecież przełożenie kasety to 5 minut ! Sam planuje złożyć drugie koła z oponami na zime bo np. wiem, że szybciej przełożę kasetę niż te dwie opony.
kilroy Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 A jak mają się 2 kasety do używania systemu 3 łańcuchów? Zakładając że używamy 3 łańcuchy i 2 kasety.
nabial Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 najwazniejsze jest to, czy na obu kompletach jezdzisz porownywalnie, jezdzac 1lancuch i 2kasety zajedziesz naped w mig najlepsza opcja to odzielne lancuchy do kazdej kasety, a ile ich bedzie, to juz twoja decyzja
Mod Team Odi Napisano 12 Lipca 2009 Mod Team Napisano 12 Lipca 2009 Dokładnie jak pisze nabial. Na jednym łańcuch w bardzo szybkim tempie to zajeździsz i wpakujesz się w dużo większe koszty niż zakup dodatkowego łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.