Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[koła] dobre koła do mtb

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciej1408

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 176 postów
  • Imię:Maciek

Napisano 30 sierpień 2010 - 19:46

Witam! Chce złożyć koła do roweru kross level a6 na hamulcach tarczowych..Wiem że nie opłaca się składać ale za nim uzbieram pieniądze na całe koła to strace na coś innego. I mam pytanie. Szukam jakiś dobrych piast i obręczy.Słyszałem o Novatec ach (piastach) ale są dość drogie.. Czy znacie jakiś lekkie dobre i tanie?
"Kolarstwo to nie sport dla słabych ludzi. Krew, pot i łzy. Jeśli to jest esencja sportu dla twardych ludzi, to kolarstwo jest w ścisłej czołówce najtrudniejszych dyscyplin świata."

Rowery

• admin

#2 cyklista

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 323 postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 08:24

Wyświetl postUżytkownik maciej1408 dnia 30 sierpień 2010 - 19:46 napisał

Czy znacie jakiś lekkie dobre i tanie?

Niestety tak się nie da, coś za coś. Chyba najlepszym kompromisem między tymi trzema warunkami będzie seria 711/712 Novateca, tańsza ale cięższa alternatywa to seria 811/812. Jeżeli chcesz całkiem budżetowo to pozostaje seria 041/042, ale to już prawdziwe klocki.

#3 Sonix

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 36
  • 998 postów
  • Imię:Tomasz
Garaż Rower

Napisano 31 sierpień 2010 - 15:06

Wyświetl postUżytkownik maciej1408 dnia 30 sierpień 2010 - 19:46 napisał

i tanie?
A co u Ciebie znaczy słowo tanie? Dla jednego 100 a dla drugiego 1000 itd...
Pozdrawiam Tomasz

#4 maciej1408

Pro

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 15:27

Tanio hmm.. no myślę że na całe kółka jestem w stanie wydać z 600 zł.. chciałbym aby piasty były w cenie 80-160 zł..
"Kolarstwo to nie sport dla słabych ludzi. Krew, pot i łzy. Jeśli to jest esencja sportu dla twardych ludzi, to kolarstwo jest w ścisłej czołówce najtrudniejszych dyscyplin świata."

#5 cyklista

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 323 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 07:02

Na Twoim miejscu nie bawiłbym się w składanie kół tylko kupił gotowce w postaci Mavic Crossride.

Rowery

• admin

#6 Sonix

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 36
  • 998 postów
  • Imię:Tomasz
Garaż Rower

Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:18

W tej cenie to rzeczywiście kolega dobrze doradził kup gotowe koła Crossride jest tu cały temat poświęcony tym kółkom.
Pozdrawiam Tomasz

#7 maciej1408

Pro

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 02 wrzesień 2010 - 19:19

Napisałem już "Wiem że nie opłaca się składać ale za nim uzbieram pieniądze na całe koła to strace na coś innego."...