Witam! Chce złożyć koła do roweru kross level a6 na hamulcach tarczowych..Wiem że nie opłaca się składać ale za nim uzbieram pieniądze na całe koła to strace na coś innego. I mam pytanie. Szukam jakiś dobrych piast i obręczy.Słyszałem o Novatec ach (piastach) ale są dość drogie.. Czy znacie jakiś lekkie dobre i tanie?
[koła] dobre koła do mtb
Started By maciej1408, sie 30 2010 19:46
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 sierpień 2010 - 19:46
"Kolarstwo to nie sport dla słabych ludzi. Krew, pot i łzy. Jeśli to jest esencja sportu dla twardych ludzi, to kolarstwo jest w ścisłej czołówce najtrudniejszych dyscyplin świata."
Rowery
Napisano 31 sierpień 2010 - 08:24
Użytkownik maciej1408 dnia 30 sierpień 2010 - 19:46 napisał
Czy znacie jakiś lekkie dobre i tanie?
Niestety tak się nie da, coś za coś. Chyba najlepszym kompromisem między tymi trzema warunkami będzie seria 711/712 Novateca, tańsza ale cięższa alternatywa to seria 811/812. Jeżeli chcesz całkiem budżetowo to pozostaje seria 041/042, ale to już prawdziwe klocki.
Napisano 31 sierpień 2010 - 15:27
Tanio hmm.. no myślę że na całe kółka jestem w stanie wydać z 600 zł.. chciałbym aby piasty były w cenie 80-160 zł..
"Kolarstwo to nie sport dla słabych ludzi. Krew, pot i łzy. Jeśli to jest esencja sportu dla twardych ludzi, to kolarstwo jest w ścisłej czołówce najtrudniejszych dyscyplin świata."
Napisano 01 wrzesień 2010 - 07:02
Na Twoim miejscu nie bawiłbym się w składanie kół tylko kupił gotowce w postaci Mavic Crossride.
Rowery
Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:18
W tej cenie to rzeczywiście kolega dobrze doradził kup gotowe koła Crossride jest tu cały temat poświęcony tym kółkom.
Pozdrawiam Tomasz
Napisano 02 wrzesień 2010 - 19:19
Napisałem już "Wiem że nie opłaca się składać ale za nim uzbieram pieniądze na całe koła to strace na coś innego."...