Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

[wyprawa] Horyzont Marzeń - Na Kołach Pasji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Mieciu

szef szefów

• Root Admin
  • Reputacja: 36
  • 1897 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 25 kwiecień 2010 - 19:14

Dołączona grafika

W POLSKĘ DOOKOŁA - DANII CHYLĄC CZOŁA

Jako pierwszą wyprawę naszego nowopowstałego projektu wybraliśmy podróż dookoła Polski.
Wyprawa rozpocznie się z początkiem sierpnia (01.08) 2010 roku i potrwa ok. 30 dni. Swoistym
deserem wyprawy będzie duńska wyspa Bornholm, czy też "Rowerowe El dorado". Dotrzeć na nią
zamierzamy na rowerach (a także promem), najpierw jednak przejeżdżając wzdłuż i wszerz nasz piękny
kraj. Do przejechania czeka nas ok. 3000km (~2500km w kraju, ~300km na wyspie).

Cele wyprawy

- Wyspa Bornholm - piękne, malowanicze, praktycznie już skandynawskie krajobrazy, setki
kilometrów dróg rowerowych, znikomy ruch samochodowy, zdala od metropolii, czyste, morskie
powietrze, bogata fauna i flora... Słońce, wolność - tu po prostu trzeba być!
- Przejazd dookoła Polski - nasza wyprawa rozpocznie się w Jeleniej Górze i prowadzić będzie
przez takie miejsca, jak m.in.: Wrocław, Kraków, Siedlce, Biskupiec, Kołobrzeg, (Wyspa Bornholm),
Złocieniec, Poznań. Celem jest obcowanie z naturą oraz miejscami, które w szalonym pędzie
umknęłyby naszej uwadze.
- Rodzina, zdrowie i sport - chcemy udowodnić, że można, a nawet trzeba zrobić o wiele więcej.
Czas zejść z codziennej monotonnej ścieżki pomiędzy domem, a pracą, otworzyć oczy i ruszyć w
świat. W trakcie podróży, co kilka dni, będziemy odwiedzać nasze dawno niewidziane rodziny lub
znajomych z dawnych lat.

Kilka słów o nas

Małgorzata Prussakowska:
Brodniczanka znad Drwęcy, 23-letnia studentka V roku Chemii Środowiska na Uniwersytecie
im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
Na co dzień jestem niezmordowaną optymistką widząca sens w byciu życzliwym dla innych.
Staram się czerpać radość z każdego dnia i każdej chwili.
Po roku spędzonym w Holandii rower stał się moim nieodzownym towarzyszem zdobywania
niezapomnianych wrażeń. Od tamtej pory nie umiem sobie wyobrazić życia bez niego i wypatruję
coraz to nowych rowerowych wyzwań.
Pasjonuję się podróżami różnej maści, a w szczególności nad wyraz aktywnymi oraz
spędzonymi blisko natury, która jest dla mnie namacalnym źródłem energii i wyciszenia. Z tych
wszystkich powodów moje ostatnie studenckie wakacje pragnę wykorzystać na rowerową przygodę
życia, która rozpocznie nasz projekt „Horyzont Marzeń”.

Krzysztof Kanclerski:
Na co dzień - informatyk w Książnicy Karkonoskiej w Jeleniej Górze. Zaocznie - student II roku
Grafiki Komputerowej na WWSIS.
Miałem to szczęście, że 22 lata temu urodziłem się w stolicy Karkonoszy - to raj dla każdego, kto
choć trochę poważniej traktuje jazdę na rowerze. Od kilku lat jestem pasjonatem dalekich, rowerowych,
górskich wypraw. Największe dotychczasowe osiągnięcie - wjazd na Śnieżkę (po śniegu;-),
na jesieni (18.10) 2008 roku.
Gdzieś pomiędzy codzienną pracą, tworzeniem stron www, a ciężkimi treningami, znajduję czas
na aktywne obcowanie z naturą, które napełnia mnie pozytywną energią. Jest siłą napędową dla
kolejnych wypraw, podróży i chęci samodoskonalenia.
Ja "w pigułce": kolarstwo górskie, judo, Muzyka, podróże, grafika komputerowa, literatura
fantastyczna, spotkania ze znajomymi przy dużej dawce śmiechu.

Patroni medialni

Dołączona grafika  Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika

Strona wyprawy: http://www.horyzont.cancel-sky.pl/

Rowery

• admin