Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Sportograf

• Zamknięty Temat jest zamknięty
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 creative1989

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 1158 postów

Napisano 09 czerwiec 2009 - 21:00

Mógłby mi ktoś jasno powiedzieć jak to jest z tym foto-flat!?

Cytat

Cennik imprezy (wszystkie ceny zawieraja podatek 19% VAT)
Sportograf-Foto-Flat (wszystkie osobiste zdjecia, wszystkie impresjonistyczne zdjecia) 44,00 PLN
jedno osobiste zdjecie 14,99 PLN
jedno zdjecie kategorii: "Start", "Publicznosc", "Impresja" 4,99 PLN
Na zyczenie: dodatkowa wysylka zakupionych zdjec na Personal Photo Disk 14,99 PLN

Cytat

Foto-Flat

* Wszystkie osobiste zdjecia uczestnika
* Wszystkie osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego"
* Wszystkie impresjonistyczne zdjeciaNOWOSC
* Wszystkie pliki Google-Earth zamowionych zdjec*NOWOSC

od 39,99

Czyli jeśli o skandię to obowiązuje tylko pierwsza opcja?
44zł za 3 moje zdjęcia i wszystkie impresjonistyczne zdjecia, których jest 6, które i tak mi się nie przydadzą, mam płacić 44zł? Bez jaj, się cenią...

Co do drugiej opcji: "osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego""- czyli mogę dostać zdjęcie na którym jestem tak, ale nie widać nr startowego(bo inaczej byłyby w osobistych zdjeciach)?

Tam gdzie kończy się XC i kończy się DH... zaczyna się Enduro

Rowery

• admin

#22 Cypriano

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 64 postów

Napisano 09 czerwiec 2009 - 21:24

Przeglądając zdjęcia "bez numeru startowego" możesz wybrać, które chcesz dodać do Foto-Flat.

Co do fotek impresjonistycznych, to faktycznie nic specjalnego ;)
Cypriano

#23 wastedqba

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 358 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 10 czerwiec 2009 - 01:05

Wyświetl postUżytkownik creative1989 dnia 9.06.2009, 22:00 napisał

Co do drugiej opcji: "osobiste zdjecia kategorii "bez nr startowego""- czyli mogę dostać zdjęcie na którym jestem tak, ale nie widać nr startowego(bo inaczej byłyby w osobistych zdjeciach)?

Nie. Możesz mieć numerek ale zdjęcie było robione po wyścigu/przed startem/podczas startu itp. i wtedy może być w innej kategorii. Ja miałem 15 zdjęć z numerem startowym ale dodatkowo byłem jeszcze na 5 zdjęciach na których było widać mój nr startowy a były w innych kategoriach.

#24 jmtb

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1 postów
  • Imię:j

Napisano 19 czerwiec 2009 - 12:17

Wyświetl postUżytkownik robek18 dnia 4.05.2009, 23:04 napisał

Witam, czy ktoś zamawiał już u nich zdjęcia, ja zamówiłem i zapłacilem 28.04.2009, przelew mieli na drugi dzień, do dziś w statusie mam "nie zaresjestrowano platności, na maile nie odpisują, zero odzewu. I gdzie ten profesjonalizm i ta szybkość ? Szybkość to może jest ale w ich sprzęcie 10kl/sek ale nie w realizacji zamówień . . .

Ja mam ten sam problem, zapłaciłem 10.06 przelewem i do dziś czyli 19.06 nie mam ani linku, ani odpowiedzi na 3 wysłane do nich maile.
Dzwoniłem też na numer +49 241 9633 180, ale słychać tylko sygnał faksu.

Jak dla mnie to jakaś ściema, może i zdjęcia robią fajne, ale co z tego jak nie można ich mieć, mimo uiszczonej zapłaty!

Może ktoś ze SPORTOGRAF się wytłumaczy dlaczego pobierają od ludzi pieniądze a potem ich olewają.

#25 arroyo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 27
  • 1165 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 19 czerwiec 2009 - 13:50

Ja zamawiałem i płaciłem jakiś czas temu pod koniec tygodnia to link do zdjęć otrzymałem już na początku kolejnego tygodnia, tzn. krócej niż w 7 dni.
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#26 79przemek

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 15 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 22:12

Zobacz czy przypadkiem ich emaile nie wylądowały Ci w spamie, mnie moja skrzynka emailowa taki psikus zrobiła, wiec może i Tobie.

#27 Bikercwa

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 91 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 16 wrzesień 2009 - 18:52

Ja po edycji w Olsztynie chciałem mieć przynajmniej 1 foto. Te 4zł może bym i przebolał ale za pojedyncze zdjęcie chcą 15zł. Gruba przesada. Normalnie rozbój w biały dzień. Więc obejdzie się tylko smakiem.

Użytkownik Bikercwa edytował ten post 16 wrzesień 2009 - 18:53

#28 creative1989

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1158 postów

Napisano 16 wrzesień 2009 - 19:22

Co jest najgorsze, dla "zwykłych" rowerzystów w Gdańsku zrobili 3zdjęcia- czasami były 4, czasami 2. Z kolei dla takiego Andrzeja Kaisera zrobili z dobre 12+ zdjęć. Widząc takie zachowanie po prostu zrezygnowałem z kupna zdjęć od nich. Musiało mnie zadowolić jedno zdjęcie, w słabej rozdzielczości ze strony Skandii :rolleyes:

#29 siwyex

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 2145 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 16 wrzesień 2009 - 20:47

Jedziesz w czołówce masz zdjęcia...To jest norma i nie tylko u nich. Każdy fotograf czeka na peleton np. ~50 zawodników, potem szybko zmienia miejsce żeby w następnym zrobić, znów w kolejnym miejscu zrobi ~50 zawodników i udaję się w kolejne miejsce. Więc mnie to nie dziwi że Ci którzy są z tyłu mają mało zdjęć.

Użytkownik siwyex edytował ten post 16 wrzesień 2009 - 20:48

#30 creative1989

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1158 postów

Napisano 16 wrzesień 2009 - 21:07

No w sumie masz rację <_< no ale jak by nie wynikało, zdjęcia robią dla czołówki, a co tam jacyś zwykli jeźdźcy- niech mają 3zdjecia i się cieszą. Tylko kto później kupi 3zdjęcia, w cholendarnie wysokiej cenie. Jakbym miał z 10zdjęc to bym kupił, bo wtedy bardziej by się opłacało. Ja miałem 3zdjęcia- jedno z trasy, pozostałe dwa ze startu... :rolleyes:

#31 LRBUKOWSKI

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 163 postów
  • Imię:LECH

Napisano 17 wrzesień 2009 - 11:27

Wyświetl postUżytkownik creative1989 dnia 16 wrzesień 2009 - 21:07 napisał

No w sumie masz rację :) no ale jak by nie wynikało, zdjęcia robią dla czołówki, a co tam jacyś zwykli jeźdźcy- niech mają 3zdjecia i się cieszą. Tylko kto później kupi 3zdjęcia, w cholendarnie wysokiej cenie. Jakbym miał z 10zdjęc to bym kupił, bo wtedy bardziej by się opłacało. Ja miałem 3zdjęcia- jedno z trasy, pozostałe dwa ze startu... ;)
Srtograf nie robi zdjęc dla czołówki tylko dla wszystkich. po prostu jedni są bardziej fotogeniczni od innych i bardziej przyciągają wzrok fotografa, który jest tylko człowiekiem i kieruje sie własna oceną sytuacji. mój syn nigdy nie był w czołówce i zawsze na medio jest na pozycji ponad 200 ale z olsztyna ma 22 zdjecia