Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 4 głosy

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

2446 odpowiedzi w tym temacie

#2441 lazylab

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 121 postów

Napisano 23 maj 2012 - 23:14

Co do owijki - cholera wie... Stoi na niej napisane że to specjalny ultra trwały materiał. Pod spodem jest dość mocno klejąca powłoka. Nie do końca podobna do tych w innych owijkach. Czy taka taśma ze sklepu z guzikami dała by radę tak jak to, ciężko jest powiedzieć. Trzeba by sprawdzić empirycznie. Są szanse.
Co do koloru, to żartuję z tym bakłażanem, rzecz jasna, ale na taśmie jak byk stoi Eggplant, to cytowałem za nią.... < bo to nie jakiś tam fioletowy, to bakłażan proszę państwa>
Co do overlapa - duży
Co do kiery - prosta :)

Rowery

• admin

#2442 kazag

Amator

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano wczoraj, 07:45

Taśma jak taśma, ale jakieś grubsze bawełniane paski pewnie dadzą radę, jak się je podklei jakoś. A trochę łatwiej znaleźć odpowiedni kolor, ja swoją owijkę "w kolorze brązowej skóry" szukałem trochę czasu (nie chcąc wydawać stówki z hakiem na te, które były w sieci).

#2443 Dab84

Świeżak

• Użytkownik
  • 15 postów
Garaż Rower

Napisano wczoraj, 07:52

Porządna taśma dwustronna i wszystko da radę podkleić ;) przed podklejeniem jak ładnie podgrzejemy np. suszarką do włosów to nawet diabeł tego nie ruszy.

#2444 newman88

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 283 postów
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 10:59

Wyświetl postUżytkownik 1000archaniolow dnia 23 maj 2012 - 22:57 napisał

jak zrobiłeś chainline?
miche [42mm]+ sugino messengers [45mm]=???
...danego dla messengera to są jeśli suport ma oś długości 103mm (jeśli dobrze pamiętam). Tutaj kolega nic o tym nie pisze jaki ma suport (chyba, że coś przeoczyłem ;-) ale w tym przypadku co podajesz, to przekładka blatu do środka powoduje że linia łańcucha robi się perfect! :)
Duże psy nie szczekają ...nie muszą!

#2445 lazylab

Pro

• Użytkownik
  • 121 postów

Napisano wczoraj, 11:10

Wyświetl postUżytkownik newman88 dnia 24 maj 2012 - 10:59 napisał

...danego dla messengera to są jeśli suport ma oś długości 103mm (jeśli dobrze pamiętam). Tutaj kolega nic o tym nie pisze jaki ma suport (chyba, że coś przeoczyłem ;-) ale w tym przypadku co podajesz, to przekładka blatu do środka powoduje że linia łańcucha robi się perfect! :)
tak, suport mam 103
Skos jest niemal niezauważalny. Ogniwa łańcucha nachdząc na blat, nie ocierają o zewnętrzną stronę zębów (jak to się dzieje, jeśli przekos jest duży). Wszystko pracuję idealnie, bez żadnych zgrzytów. Dlatego nie przekładałem blatu, bo jednak brzydko by wyglądał.

Rowery

• admin

#2446 newman88

Maniak

• Użytkownik
  • 283 postów

Napisano wczoraj, 11:43

Wyświetl postUżytkownik lazylab dnia 24 maj 2012 - 11:10 napisał

tak, suport mam 103
Skos jest niemal niezauważalny. Ogniwa łańcucha nachdząc na blat, nie ocierają o zewnętrzną stronę zębów (jak to się dzieje, jeśli przekos jest duży). Wszystko pracuję idealnie, bez żadnych zgrzytów. Dlatego nie przekładałem blatu, bo jednak brzydko by wyglądał.
...no często tak jest, albo idealna linia albo ładny wygląd ;-)

#2447 newman88

Maniak

• Użytkownik
  • 283 postów

Napisano dziś, 14:04

@lazylab: widzę, że RR chwali się Twoim rowerem :)
http://www.facebook.com/RetroRower