Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[rekawiczki] Author Master

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mr0wa_1991

Maniak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 661 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 23 październik 2006 - 17:13

Witam. Wlasnie pisze pierwsza rece sprzetu :> A wiec lecimy z tym koksem. Jakies 3 tygodnie temu kupilem sobie ww. rekawiczki. Nie sa drogie, firmowe i mialy poprawna wentylacje ( to bylo na papierze). Zaraz po zakupie (w adventurze kupilem za 35 zl) zaraz zalozylem je na lapki. Na mojej dloni leza idealnie. Z ciekawosci przejechalem pare km zeby sprawdzic czy naprawde maja tak dobra wentylacje jak zachwala producent. W trakcie jazdy czuc byle ze dlon jest dobrze wentylowana. W jakims tam stopniu tlumi tez minimalne drgania (lepsze to niz jechanie bez rekawiczek). Ale ogolnie daje rade :). Najbardziej denerwowalo mnie w nich troche niewygodne sciaganie ;) Rekawiczki dosc ciasno przylegaja do ciala i trzeba troche sie napocic zeby je zdjac. Jednak jak dojdzie sie do wprawy to bedziemy je zdejmowac w mniej niz 20 sek :( . Szwy narazie nie puszczaja (maja przejechane jakies 150 km :)) a jak bedzie pozniej- los pokarze :>. Jednak za ta cene nie mozna wymagac cudow na kiju. Moge polecic je komus kto ma scisle ograniczony budzet a potrzebuje dobrze wentylowanych rekawiczek. Wygladaja one TAK (sa dostepne 2 wersje kolorystyczne: czerono-czarne i niebiesko-czarne)

Rowery

• admin

#2 Żbik

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 5
  • 3731 postów

Napisano 25 październik 2006 - 07:46

Używam tego modelu od 3 sezonów, wymiana na nowo po ok pół roku intensywnego użytkowania lub co sezon (tak jak w tym roku) przy rzadszych jazdach. Dwie wady: rękawiczki strasznie przyjmują pot (dobrze) i zapach (źle). Po kilku miesiącach, szczególnie w lecie, śmierdzą już niemiłosiernie i trzeba je wymienić. Ale 35zl to nie majątek raz na pół roku :)
Druga sprawa to szwy. Trafiają się słabsze egzemplarze i dość częśco puszczają szwy między palcami. Głównie spowodowane jest to ciężkim ściąganiem tych rękawiczek z dłoni, więc radzę to poćwiczyć :D

Aha, i jeszcze jedno. Materiał na dłoniowej części dłoni (od spodu) działa idealnie jak... papier ścierny :D Podczas BM w Jastrzębiej Górze w 2004 mocno padało, było dużo piachu i wyszlifowałem sobie w miejscach uchwytu czarne rogi idealnie do srebrnego aluminium ;)

I tak będę je kupował dalej ;)

Pozdrawiam

#3 harry_pajak

Amator

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 25 październik 2006 - 13:55

Wyświetl postUżytkownik Żbik dnia 25.10.2006, 08:46 napisał

Po kilku miesiącach, szczególnie w lecie, śmierdzą już niemiłosiernie i trzeba je wymienić. Ale 35zl to nie majątek raz na pół roku :D

A nie mozna ich po prostu wyprac?
Mam rekawiczki juz dwa lata, akurat nie te(jakis model Accenta, tani byl) i jestem zadowolony i ani mysle o zmianie.
Rzepy mi juz nie trzymaly, ale od czego ma sie siostre z igla i nitka, teraz sa jak nowe.
Chyba, ze sa z innego materialu, ktorego prac nie mozna.
Na moich jest wyrazny(tzn. byl wyrazny) znaczek, ze mozna je wyprac.

#4 Żbik

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 5
  • 3731 postów

Napisano 26 październik 2006 - 09:15

Oczywiście, że można je wyprac (co też robiłem wiele razy). Trochę farbują wtedy ale "zapach" mija tylko na 3-4 jazdy. Potem ze zdwojoną siła wchłaniają pot i wydzielają brzydki zapach... Czasami aż wstyd je założyć, bo dłonie potem śmierdziały... :)
Tak jak powiedziałem, 35zł to nie majątek i można raz na pół roku je wymienić i kłopotu nie ma. W tym sezonie zaoszczędziłem i na 1 parze jeżdżę od zimy :P

#5 Mr0wa_1991

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 661 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 06 lipiec 2007 - 19:42

Odświeżam temacik... Mi też zaśmierdły :) Ohyda :) Po wypraniu na jakiś tydzień jazdy mam spokój... Ale widać że już się kończą... Ale następne jakie kupię będą znowu te authory :D

Rowery

• admin