Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 1 głosy

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

746 odpowiedzi w tym temacie

#741 k3m1pl

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 24 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 07:03

Kupujący: edi7777

Klient kupił koła Mavic Crossride Disc 6 śrub w cenie 639,90 (jeśli można w internecie kupić je za 589,90 proszę link). Chciał zapłacić kartą choć nie pytał czy jest to możliwe. W magazynie głównym terminal pojawił się dopiero wczoraj, dlatego został poproszony o przywiezienie gotówki, tym bardziej, że nigdzie nie ma informacji o płatności kartą.

Ocena: neutralna.

PS. Post z przymrużeniem oka, wynikający z rozgniewana opinią uzytkownika edi7777

Wyświetl postUżytkownik edi7777 dnia 27 kwiecień 2012 - 10:02 napisał

Sklep: bikeplanet.pl

opinia: neutralna

Kontakt ze sklepem ok. Cena kół które kupiłem 640zł - w internecie można dostać 50zł taniej. Spytałem czy coś spuszczą z ceny albo dorzucą dzwonek/dętke - odpowiedź "nie bo to już okazja". Czekałem, aż do sklepu przyjedzie osoba która może mi te koła sprzedać z 10 min także obsługa bez rewelacji.

Rowery

• admin

#742 Jedrush

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 20 postów
Garaż Rower

Napisano 03 maj 2012 - 21:12

Sklep: skleprowerowy-duda.pl
Opinia: Bardzo negatywna!

Zamówiłem u nich rower, cena bardzo atrakcyjna, ale model również sprzed 4 lat, więc uznałem, że taka jest ona uzasadniona. Pomyślałem, że prawdopodobnie chcą zwolnić magazyny. Wykonałem telefon do sklepu, dowiedziałem się, że rower jest fabrycznie nowy, może wymagać jedynie przesmarowania. Zamówiłem. Przyznam, że mimo tej rozmowy miałem jakieś podejrzenia, bo rabat wynosił koło 30 % i spodziewałem się mimo wszystko może jakiejś ryski. To co zostało do mnie przysłane, jako nowe, wyglądało gorzej niż mocno eksploatowany 10 letni rower. Lakier w wielu miejscach zdarty do aluminium, przerzutka cała obdrapana, śruby pokryte rdzą, linki pokrzywione, nie wiem, rower chyba trzymali gdzieś na złomie i sobie o nim po paru latach przypomnieli. Dodatkowo zapakowany fatalnie, jakieś pozory zabezpieczenia folią bąbelkową stworzyli, ale rower był zapakowany w jakieś pudło z odzysku, które miało dziury wielkości pięści (SIC!). Reasumując - nie spodziewałem się, że w cywilizowanym kraju zdarzają się takie rzeczy. Inna sprawa, że gdyby przez telefon powiedziano mi jak rower wygląda, a nie wciskano kit, prawdopodobnie i tak bym go wziął gdyby obniżono jeszcze trochę cenę, a tak moje rozczarowanie, a za razem zaskoczenie było jeszcze większe, bo na prawdę co innego powiedziano mi przez telefon. Radzę omijać ten sklep szerokim łukiem.

Sklep: erowery.pl
Opinia: Pozytywna -

Zamówiłem u nich rower, który mieli na stanie, co potwierdziłem przed zamówieniem telefonicznie. Po tygodniu bez wieści, zadzwoniłem dowiedzieć się co z wysyłką, osoba z którą rozmawiałem grzecznie poinformowała, że dostanę wiadomość na maila gdy rower zostanie wysłany. Podczas następnych telefonów dowiedziałem się, że czekają na dostawę i nie wiedzą kiedy ona będzie, a roweru nie ma na stanie. Po dwóch lub trzech tygodniach (nie pamiętam dokładnie ile to trwało) zrezygnowałem z zakupu, z czym nie robiono żadnych problemów. Mimo to na plus temu sklepowi należy się, że udzielają bardzo przyzwoitych rabatów, dają fajne gratisy, poza tym obsługa też jest dobra, jedynie ta synchronizacja sklep stacjonarny - sklep internetowy szwankuje. Mimo, że do transakcji nie doszło, myślę że mogę polecić ten sklep, głównie ze względu na wspomniane rabaty i gratisy oraz obsługę zarówno telefoniczną jak i mailową.

#743 mrmorty

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 77
  • 1614 postów
  • Imię:Józek

Napisano 03 maj 2012 - 22:11

ambike - ocena pozytywna
wszystko ok, kontakt też. nie mieli takiego zacisku jaki zamawiałem więc dorzucili coś innego, analogicznie z suportem - dostałem wyższy model. Polecam
Dołączona grafika

#744 aczkolwiek

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 12 postów
  • Imię:Groszek

Napisano 05 maj 2012 - 09:45

sklep: Flybike.pl
zakup: stery vp alu 90g (czerwone:))
opinia: pozytywna

Doskonały kontakt z klientem - pełna informacja dotycząca towaru, całkowita zgodność zakupu z opisem, błyskawiczna wysyłka. .
Od niedawna jestem na miejscu więc po kolejny zakup wybiorę się osobiście :)

#745 WhiscaR

Świeżak

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 maj 2012 - 10:43

Niedawno kupowałem korbe M-590 i wyglądało to tak:

ctbike.pl
Towar oznaczony jako dostępny, ale było inaczej. Plus za szybki kontakt i zwrot pieniędzy. Minus za wystawianie jako dostępne towarów których nie mają w sklepie.
Opinia: neutralna

flybike.pl
To samo co wyżej. Towaru brak, a wystawiony jako dostępny. Na plus szybki kontakt.

cyklotur.com
Anulowałem zamówienie, bo mają problemy z wysyłkami. Dobry kontakt i szybki zwrot.

xtrabike.pl
Kupowałem opony Schwalbe Smart Sam 26/2.25 i klucz do korby. Szybka wysyłka, wszystko jak zrealizowane jak należy.
Opinia: pozytywna

t-bike.pl
Tutaj w końcu kupiłem korbe. Cena dobra 239 zł. W czwartek zamówiłem, a w sobotę jechałem w góry, więc zależało mi na szybkiej wysyłce. Jeszcze w czwartek wysłali w piątek była u mnie. Bardzo dobry kontakt. Polecam.

sparrow-bike.pl
Kupowałem kasetę HG-50 i łańcuch HG-53. Szybka wysyłka i dobry kontakt.

Rowery

• admin

#746 Plastyk

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 166 postów
  • Imię:Artur
Garaż Rower

Napisano 20 maj 2012 - 13:30

Sklep: JoyRide.pl

Towar oznaczony jako dostępny. Szybki kontakt mailowy, chciałem się upewnić co do jednego szczegółu. Dostałem informacje, że towar jest taki jaki potrzebuję, 4 godziny później złożyłem zamówienie. Po około 2 dniach okazało się, że towaru już nie ma. Spytałem więc, o dostępność podobnego, nieco droższego produktu. Otrzymałem informację, że jest dostępny i otrzymałem 5% rabat w związku z zaistniałą sytuacją. Odpisałem, że w takim razie zamawiam ten droższy. W odpowiedzi dostałem informację, że udało im się zamówić jeszcze kilka sztuk pierwszego towaru i mogą mi go wysłać. Już mailowo złożyłem zamówienie, wciąż 5% rabatem. Przesyłka pobraniowa DHL doszła w miarę sprawnie. Czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, trwało to dłużej, ale było taniej.

Opinia: (mimo wszystko) pozytywna

Kupię hak przerzutki lub jego zamiennik (czarny) do Merida Mission TFS 500-D 2011

1 lub 2 sztuki. W cenie do 50zł.

#747 sajgonov

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 1 postów
  • Imię:Marcin

Napisano wczoraj, 20:55

sklep: rowertour.com

trudności z komunikacją, nie odpowiadają na maile, po 6 dniach od złożenia zamówienia dowiedziałem się ( po mojej ingerencji ), że produktu nie ma na stanie sklepu, i czy mogę poczekać jeszcze na dostawę ( kiedy-nie dowiedziałem się), czy zwrot środków, oczywiście to drugie, mija drugi dzień a przelewu jak nie ma tak nie ma; niepoważni, olewający klienta ludzie.
odradzam ten sklep