Napisano 03 maj 2012 - 21:12
Sklep: skleprowerowy-duda.pl
Opinia: Bardzo negatywna!
Zamówiłem u nich rower, cena bardzo atrakcyjna, ale model również sprzed 4 lat, więc uznałem, że taka jest ona uzasadniona. Pomyślałem, że prawdopodobnie chcą zwolnić magazyny. Wykonałem telefon do sklepu, dowiedziałem się, że rower jest fabrycznie nowy, może wymagać jedynie przesmarowania. Zamówiłem. Przyznam, że mimo tej rozmowy miałem jakieś podejrzenia, bo rabat wynosił koło 30 % i spodziewałem się mimo wszystko może jakiejś ryski. To co zostało do mnie przysłane, jako nowe, wyglądało gorzej niż mocno eksploatowany 10 letni rower. Lakier w wielu miejscach zdarty do aluminium, przerzutka cała obdrapana, śruby pokryte rdzą, linki pokrzywione, nie wiem, rower chyba trzymali gdzieś na złomie i sobie o nim po paru latach przypomnieli. Dodatkowo zapakowany fatalnie, jakieś pozory zabezpieczenia folią bąbelkową stworzyli, ale rower był zapakowany w jakieś pudło z odzysku, które miało dziury wielkości pięści (SIC!). Reasumując - nie spodziewałem się, że w cywilizowanym kraju zdarzają się takie rzeczy. Inna sprawa, że gdyby przez telefon powiedziano mi jak rower wygląda, a nie wciskano kit, prawdopodobnie i tak bym go wziął gdyby obniżono jeszcze trochę cenę, a tak moje rozczarowanie, a za razem zaskoczenie było jeszcze większe, bo na prawdę co innego powiedziano mi przez telefon. Radzę omijać ten sklep szerokim łukiem.
Sklep: erowery.pl
Opinia: Pozytywna -
Zamówiłem u nich rower, który mieli na stanie, co potwierdziłem przed zamówieniem telefonicznie. Po tygodniu bez wieści, zadzwoniłem dowiedzieć się co z wysyłką, osoba z którą rozmawiałem grzecznie poinformowała, że dostanę wiadomość na maila gdy rower zostanie wysłany. Podczas następnych telefonów dowiedziałem się, że czekają na dostawę i nie wiedzą kiedy ona będzie, a roweru nie ma na stanie. Po dwóch lub trzech tygodniach (nie pamiętam dokładnie ile to trwało) zrezygnowałem z zakupu, z czym nie robiono żadnych problemów. Mimo to na plus temu sklepowi należy się, że udzielają bardzo przyzwoitych rabatów, dają fajne gratisy, poza tym obsługa też jest dobra, jedynie ta synchronizacja sklep stacjonarny - sklep internetowy szwankuje. Mimo, że do transakcji nie doszło, myślę że mogę polecić ten sklep, głównie ze względu na wspomniane rabaty i gratisy oraz obsługę zarówno telefoniczną jak i mailową.