Kurtka wykończona żywicą akrylową, chroni przed wiatrem i deszczem, zapewnia (teoretycznie)wysoką oddychalność. cena ok. 170 PLN
Jedna tylnia kieszeń na zamek, 2 boczne na mały rzep(czyli częściowo otwarte). Stójka, odpinane rękawy, u dołu gumka do ściągania. mankiety z gumką , bez możliwości regulacji.
Zalety:
-cena
-Chroni dobrze przed wiatrem i deszczem
-wysoka stójka
-3 kieszenie
-odpinane rękawy
Wady
-Wykończenie zamków (ostre końcówki)
-Same zamki( male , bez tasiemek)
-Brak odblasków
-niezbyt dobra oddychalność
Moim zdaniem dobra, tania (kupiłem przecenioną na 130PLN)kurtka na wiosnę, jesień.Na zimę raczej się nie nadaje ze względu na dosyć dopasowany krój
[kurtka] Accent Ventus
Started By klimek, kwi 08 2006 17:14
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 kwiecień 2006 - 17:14
Rowery
Napisano 20 kwiecień 2006 - 20:02
Dzis spotkalem kolesia w kurtce Ventus 2.
Zmiany :
-lepsze zamki (nie tak ostre, ale dalej małe)
-zapinane kieszenie boczne na zamek
- odblask na plecach
Reszta najwyraźniej bez zmian
Zmiany :
-lepsze zamki (nie tak ostre, ale dalej małe)
-zapinane kieszenie boczne na zamek
- odblask na plecach
Reszta najwyraźniej bez zmian
Napisano 12 luty 2008 - 23:18
Mam pytanko. Z jakiego materiału jest ta kurtka? Nie chodzi mi tu o nazwę, a raczej specyfikacje. Czy nie szeleści, i czy się nie świeci. Piszesz, że ma dość dopasowany krój. Czy tzn, że przylega do ciała? Jest obcisła? Czy da się pod nią włożyć bluzę?
Napisano 12 luty 2008 - 23:28
nie wiem jak z ventusem jeden
sam posiadam ventus II. Nie świeci się, nie szeleści. (poza paskiem odblaskowym:P) moja ma taki optymalny krój (średnio dopasowany) z bluzą czy polarem pod spodem nigdy nie było problemu. rzadko też była taka potrzeba:P bluzka z długim rękawem + ta kurtka jest wystarczająca dla większości zimowych dni.
sam posiadam ventus II. Nie świeci się, nie szeleści. (poza paskiem odblaskowym:P) moja ma taki optymalny krój (średnio dopasowany) z bluzą czy polarem pod spodem nigdy nie było problemu. rzadko też była taka potrzeba:P bluzka z długim rękawem + ta kurtka jest wystarczająca dla większości zimowych dni.
Napisano 04 wrzesień 2008 - 14:00
Innej kurtki rowerowej nie miałem, nie mam do czego porównywać. Świetnie wygląda, mozna rozpoznać, ze rowerowa jedynie po przedłuzanym tyle. Jeździłem w niej całą jesien i zimę 2007-2008 (słaba była, prawie bez sniegu). Kurtka jest lekka, cienka a mimo wszystko spełnia swoje założenia. Było mi ciepło przy koszulce bluzie i kurtce. Przy -10 stopni koszulka, polar i kurtka i również się zgrzałem. Nieco droga, ale warto wydac te 200 złotych raz, jesli jeździsz jesień/zima. Polecam.
Rowery