Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[kurtka] Accent Ventus

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 klimek

Pro

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 129 postów

Napisano 08 kwiecień 2006 - 17:14

Kurtka wykończona żywicą akrylową, chroni przed wiatrem i deszczem, zapewnia (teoretycznie)wysoką oddychalność. cena ok. 170 PLN
Jedna tylnia kieszeń na zamek, 2 boczne na mały rzep(czyli częściowo otwarte). Stójka, odpinane rękawy, u dołu gumka do ściągania. mankiety z gumką , bez możliwości regulacji.

Zalety:
-cena
-Chroni dobrze przed wiatrem i deszczem
-wysoka stójka
-3 kieszenie
-odpinane rękawy

Wady
-Wykończenie zamków (ostre końcówki)
-Same zamki( male , bez tasiemek)
-Brak odblasków
-niezbyt dobra oddychalność

Moim zdaniem dobra, tania (kupiłem przecenioną na 130PLN)kurtka na wiosnę, jesień.Na zimę raczej się nie nadaje ze względu na dosyć dopasowany krój

Rowery

• admin

#2 klimek

Pro

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 129 postów

Napisano 20 kwiecień 2006 - 20:02

Dzis spotkalem kolesia w kurtce Ventus 2.
Zmiany :
-lepsze zamki (nie tak ostre, ale dalej małe)
-zapinane kieszenie boczne na zamek
- odblask na plecach
Reszta najwyraźniej bez zmian

#3 mp3fan

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 76 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 12 luty 2008 - 23:18

Mam pytanko. Z jakiego materiału jest ta kurtka? Nie chodzi mi tu o nazwę, a raczej specyfikacje. Czy nie szeleści, i czy się nie świeci. Piszesz, że ma dość dopasowany krój. Czy tzn, że przylega do ciała? Jest obcisła? Czy da się pod nią włożyć bluzę?

#4 Biera

Emeryt

• Admin
  • Reputacja: 31
  • 5131 postów

Napisano 12 luty 2008 - 23:28

nie wiem jak z ventusem jeden
sam posiadam ventus II. Nie świeci się, nie szeleści. (poza paskiem odblaskowym:P) moja ma taki optymalny krój (średnio dopasowany) z bluzą czy polarem pod spodem nigdy nie było problemu. rzadko też była taka potrzeba:P bluzka z długim rękawem + ta kurtka jest wystarczająca dla większości zimowych dni.

#5 mp3fan

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 76 postów

Napisano 04 wrzesień 2008 - 14:00

Innej kurtki rowerowej nie miałem, nie mam do czego porównywać. Świetnie wygląda, mozna rozpoznać, ze rowerowa jedynie po przedłuzanym tyle. Jeździłem w niej całą jesien i zimę 2007-2008 (słaba była, prawie bez sniegu). Kurtka jest lekka, cienka a mimo wszystko spełnia swoje założenia. Było mi ciepło przy koszulce bluzie i kurtce. Przy -10 stopni koszulka, polar i kurtka i również się zgrzałem. Nieco droga, ale warto wydac te 200 złotych raz, jesli jeździsz jesień/zima. Polecam.

Rowery

• admin