Witam
Zakupiłem rower z osprzętem Shimano Nexave T300. Manetka tylnej przerzutki działa tylko na pierwszych czterech biegach, powyżej nie chce w ogóle wchodzić. Regulacja przerzutki zmienia jedynie zębatki na, które wskakuje łańcuch ale na manetce dalej nie można wrzucić nic powyżej 4. Mam pytanie gdzie szukać problemu czy w przerzutce czy w manetce? W przedniej przerzutce występuje ten sam problem z tym że wchodza dwa pierwsze biegi a brak trzeciego.
[przerzutka] Shimano Nexave t300
Started By cooper, lut 08 2012 13:59
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 luty 2012 - 13:59
Rowery
Napisano 08 luty 2012 - 16:51
Odkręć śruby regulacyjne przerzutki i sprawdź czy się coś zmienia. jak nie to przyjrzyj się lince. Jeżeli nadal nie jest przyczyna to prawdopodobnie manetki.
Napisano 08 luty 2012 - 17:04
Dzięki jak się zabiorę do tego to dam znać jak poszło.
Napisano 26 luty 2012 - 14:08
Powoli się zabrałem do przerzutki. Na razie wyciągnąłem linkę i bez linki manetka wskakuje do 5 przełożenia ale 6 i 7 nie wchodzi czy to oznacza , że manetka jest do wymiany albo regulacji?
To chyba znalazłem problem , ktoś rozbierał manetkę i chyba źle ją złożył . Czy ktoś ma przekrój tej manetki abym wiedział jak to poskładać?
To chyba znalazłem problem , ktoś rozbierał manetkę i chyba źle ją złożył . Czy ktoś ma przekrój tej manetki abym wiedział jak to poskładać?
Napisano 27 luty 2012 - 14:22
Temat do zamknięcia , manetka naprawiona. Wystarczylo poprawnie ustawić kowadełko oraz sprężynę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Rowery