Dzisiaj podczas wymiany klocków zauważyłem, a właściwie usłyszałem piasek podczas kręceniem koła. Ze słuchu, tak jakby był w obręczy(bądź między obręczami(tą od v-ki a tą stożkową(chociaż wsumie są chyba powinny być połączone). Obręcze mam Grand Rock 26" ( Koło Grand Rock 26 cali - przód lub tył ) Czy to możliwe żeby gdzieś się w tych okolicach znalazł, miał ktoś z Was podobną sytuacje. Jak się go pozbyć, jak zabezpieczyć?
[Obręcz] Piasek w obręczy
Started By Retcel, lut 06 2012 17:31
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 luty 2012 - 17:31
Rowery
Napisano 06 luty 2012 - 18:00
ja miałem coś takiego. przy kręceniu kołem było słychać odgłos jakby sypiących się ziarenek piasku. po zdjęciu opony i dętki okazało się że to nie piasek a hm no własnie nie bardzo wiem co to był. kawałek metalu właściwie krążek o średnicy zbliżonej do otworu na szprychę(nie mierzyłem dokładnie). może jakaś pozostałość po wycięciu tego otworu. w każdym bądź razie wyjąłem to i po problemie. zdejmij dętkę i zobacz co tam siedzi u ciebie.
Napisano 08 luty 2012 - 10:49
Po prostu sciag opone i opaske i wytelep zawartosć
Napisano 08 luty 2012 - 16:08
mialem tak w nowym rowerze okazalo sie u mnie ze to kawalek metalu po wierceniu otworu pod wentyl(fabrycznie)
Napisano 08 luty 2012 - 17:58
dzięki za informacje... jak rozbiorę i się tego pozbędę dam znać czy to rzeczywiście był skrawki metalu (sądzę że to rzeczywiście bardzo prawdopodobne)
Rowery