Hej, czy ktoś ma jakieś informacje gdzie można dostać/dorobić dłuższą oś niż seryjna do piasty shimano. Seryjne opierają się w hakach jakimiś 4-5mm, a moja rama posiada wymienny hak montowany od wewnątrz, więc oś w większości opiera się na haku. Chciałem wymienić oś na dłuższą, niekoniecznie drążoną, żeby koło zakręcać zwykłymi nakrętkami na osi, a nie szybkozamykaczem. Nigdzie jednak nie mogę namierzyć takiej ośki, a jak się uda to są z plasteliny a nie z porównywalnego materiału i odpowiedniej jakości obróbki. Help?
[Piasta]Dłuższa oś do piasty shimano
Started By Cycu85, sty 31 2012 16:43
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 styczeń 2012 - 16:43
Rowery
Napisano 01 luty 2012 - 09:39
najszybciej bedzie chyba udac sie do jakiegos tokarza,co do kupna to musisz pokombinowac jaka dlugosc Ci pasuje, a co za piasta?
Napisano 02 luty 2012 - 12:05
A w zwykłym sklepie rowerowym nie dostaniesz osi shimano?
Rowery
Napisano 05 luty 2012 - 01:33
Dzięki za odpowiedzi, zapomniałem o tym temacie
. Kupiłem ośkę od HONE, zobaczymy czy spełni moje wymagania. Co mnie zastanawiało to czy jest to ta sama średnica co w mojej 525. Nie wiem czemu chodziło mi po głowie 9mm.
Z tokarzami jest o tyle trudno, że ciężko o dobry materiał.
Z tokarzami jest o tyle trudno, że ciężko o dobry materiał.
Napisano 05 luty 2012 - 07:58
Wałek stalowy kupisz bez problemu. Problemem będzie znalezienie kogoś kto to dobrze zrobi za jakieś akceptowalne pieniądze.
Endurorider.pl 13/05/2012 Merida MATTS update