Skocz do zawartości

[Rower]Kross level

kadela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że to moja pierwsza wizyta na tym forum, zacznę od przywitania się,

tak więc witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość jeśli napiszę coś nie tak.

Do tej pory moim hobby była no i jest broń pneumatyczna, czyli wiatrówki i takie tam,

ale od jakiegoś czasu zaczął chodzić mi po głowie rower, a to z tego względu, że jako kierowca

prowadzę siedzący tryb życia i zaczynają mi dokuczać kolana, no i ogólnie trochę ruchu by się przydało.

Tak więc do rzeczy, mogę kupić za 500zł krosa level a4, nie znam jego dokładnej specyfikacji, mam tylko fotkę,

może coś Wy mi podpowiecie, czy się to opłaci ?a92157ec16407d04m.jpg

Prawdopodobnie jest to model 2009, kupiony na wyprzedaży modelu w 2010r, i ma przejechane 1000km.

Napisano

Myślę że to dobra oferta. całkiem fajny rower jak na początek. Nówka kosztowała katalogowo 1900zl choć jest to model 2008. Tutaj masz jego specyfikację. Myślę że powinieneś się mu dokładnie przyjrzeć bo za 500 zł rower z 1000km przebiegu to tanio więc może mieć jakieś ukryte wady na przykład zatarty amor no chyba że znasz sprzedawcę i mu ufasz- to co innego.

Napisano

Panowie i Panie, może ktoś coś jeszcze doradzi, na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu,

a tak jeszcze sobie myślę, nawet gdyby okazało się że jednak coś będzie do wymiany,

to zakładam że np. do kwoty 300 zł, to i tak będzie się opłaciło go kupić...mam racje ?

Napisano

Panowie i Panie, może ktoś coś jeszcze doradzi, na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu...

Na numer seryjny na ramie - czy się "przypadkiem nie starł" w terenie przy takim przebiegu ;)

Pozdrówka!

Napisano

Cześć.

Jeśli ten rowerek ma przejechane 1000 km to powinien wyglądac jak "nóweczka" Opony nie zużyte, brak uszkodzeń na lakierze ( chociaż kross nie słynął z bardzo twardego lakieru, ale to szczegół )brak luzów na przerzutkach, koła proste . Koniecznie sie nim przejedź, zobacz jak sie prowadzi i posłuchaj czy coś w nim nie trzeszczy. Cena jest bardzo atrakcyjna, a za 300 zł to możesz w nim wymienić 2/3 osprzetu ( oczywiście klasy kross level :thumbsup: )

Brać i pojeździć póki jeszcze pogoda pozwala.

Napisano

Mam jeszcze dwie fotki są trochę złej jakości, ale może da się rozpoznać

jaki jest model tylnej przerzutki ?

becd67ef6ccf43a6m.jpg

8fef8d2ac8123f16m.jpg

Napisano

Faktycznie, czyli w takim wypadku to raczej nie warto dać 500zł, zwłaszcza że musiałbym wydać na samą podróż prawie stówkę...

Ewentualnie ile byłoby warto dać za niego, bo rama jako taka jest oryginalna, a podzespoły z czasem można powymieniać na lepsze.

Ma to aby sens, czy lepiej sobie odpuścić ?

Napisano

Jednak postanowiłem że odpuszczam.

Sezon i tak już dobiega końca więc już zbytnio nie pojeżdżę.

Może sam coś sobie przez zimę poskładam...zobaczymy.

Wielkie dzięki kolegom za pomoc, jednak czasami warto zapytać o zdanie fachowców.

Napisano

Witam wszystkich!

Podłączam się pod temat z prostego powodu - to ja jestem sprzedającym rowerek, dziś jak zadzwonił do mnie kolega to aż się roztrząsłem - rower kupiłem i miał być oryginalny a nie jakaś podróba, jednak z tego co widzę na linku z archiwum allegro okazuj się iż niestety, mądry człowiek po szkodzie, jeszcze dziś przejadę się do tego sklepu jednak jak znam życie nic nie wskóram.

Mam wielką prośbę do użytkowników - bo dalej jestem w fazie sprzedaży tego roweru, jednak w tym momencie nie mam pojęcia ile może być warty.

Czy ktoś byłby w stanie mi wycenić ten rowerek? Byłbym bardzo wdzięczny - tak jak kolega wcześniej pisał - jest w stanie idealnym, nic się nie dzieje, wszytko działa bez problemu. Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...