ixde123 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Witam! Posiadam Gianta Rincon'a. Ostatnio po głowie chodzi mi pomysł o zmianie amortyzatora. Aktualnie jest zamontowany seryjny SR Suntour XCT V2. Ważę swoje (około stówki), a lubię się czasem na rowerze powygłupiać. Chciałbym sobie pozwolić na coś wiecej niż przeskakiwanie krawężników, ale nie wiem czy ten amor to wytrzyma. Już od jakiegoś czasu wydaje z siebie jakieś dziwne dźwięki. Nie znam się za bardzo na tcyh sprawach dlatego chciałbym zasięgnąć Waszej rady. Jaki amortyzator polecacie dla amatora, który lubi sobie pośmigać po mieście w troche inny sposób niż ścieżki rowerowe Nie podaję jakiś kwot, ponieważ nawet nie wiem czego się spodziewać. Po prostu jakiś rozsądny sprzęt. Planuję też zmianę opon na szersze (obecnie 1.95") i być może jakieś mocniejsze koła. Jeśli możecie to w tej kwestii też coś doradźcie Pozdrawiam
sebaxgh Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 IMO przynajmniej Duro - http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-duro-djd-2011-piwoty-i1809810176.html
Biera Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 może napisz najpierw co znaczy to "coś więcej"? chcesz na tym rowerze skakać z mostów czy tylko z dwóch schodków zamiast z krawężnika? powiedz jeszcze o jakiego rzędu kwotach myślisz? czy amortyzator, który podwoi wartość roweru jest w Twoim zasięgu?
ixde123 Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 może napisz najpierw co znaczy to "coś więcej"? chcesz na tym rowerze skakać z mostów czy tylko z dwóch schodków zamiast z krawężnika? powiedz jeszcze o jakiego rzędu kwotach myślisz? czy amortyzator, który podwoi wartość roweru jest w Twoim zasięgu? No tak...jakieś schody, murek tego typu rzeczy Cena? Hmm...sam nie wiem czego mogę się spodziewać. Wcale się nie orietuję w cenach, no ale można powiedzieć, że 400 PLN.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.