Qrius Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Hej Od około 2 tyg męczę się z moją przerzutką tylną, którą jest Acera-X. Niestety zmiana biegów przestała być precyzyjna a i ustawienie wózka powoduje, że napęd zaczyna hałasować. Pomijam już wyrobiony gwint na śrubie baryłkowej co jest dla mnie o tyle dziwne, że przecież nie kręciłem nią non-stop. Przerzutka omija mi kompletnie drugą tarczę - z 3 wrzuca od razu na 1, ale tym samym nie chce zrzucić z 4 na 5 - ok, powinienem poluzować naciąg linki, ale w tym momencie nie wrzuca z 8 na 7 - jakakolwiek regulacja śrubą baryłkową pogłębia jeszcze bardziej albo problem zrzucania, albo wrzucania - nie da się po prostu jej ustawić tak, że łapie każdą tarczę. Gdy napęd lekko hałasuje a ja podciągam lekko śrubę baryłkową, to komfort jazdy jest lepszy, ale już po kilku km tak jakby wszystko się luzowało i wracało do stanu poprzedniego - linka jest zablokowana dobrze. Wyczuwam już niestety minimalny luz na wózku, kiedy chcę nim poruszać na boki. Przerzutka przejechała raptem 2,5k km, a napęd był sukcesywnie czyszczony i konserwowany - wizualnie przerzutka wygląda jak nowa. Wiem, że nie jest to sprzęt topowy, ale czy możliwe jest, że kończy ona już swój żywot po takim przebiegu? Z tych 2500 km tylko jakieś 200 było przejechane w terenie, i to nie jakimś ekstremalnym. Jeśli jednak przerzutka do wymiany to staję przed wyborem kolejnej i w związku z tym mam kilka pytań: 1. Jaką przerzutkę polecacie w zamian Acery-X? Budżet myślę do 150 zł max. Póki co głównie asfalt, parki, czasami leśne utwardzone drogi. 2. Wiem że podział jest mniej więcej taki - SIS, Turney, Altus, Acera, Alivio, Deore, XT i XTR, ale co z SLX? Niekiedy widzę Deore, czasami SLX, a czasami Deore SLX - no chyba, że coś mi się powaliło. 3. Czy jest sens kupować Alivio na tył w momencie jeśli oczekuję odczuwalnej różnicy w działaniu w stosunku do mojej Acery? Nie ukrywam, że powoli będę wymieniał podzespoły z myślą o może jakichś startach w przyszłym sezonie w jakichś kameralnych maratonach - oczywiście bez nastawienia się na wysokie lokaty. Czy takie Alivio dałoby radę? 3. Czy warto czekać z kupnem na październik/listopad - czy ceny przerzutek też spadają? 4. Moje klamkomanetki to Shimano EF50-8 przystosowane do kaset na 8 rzędów. Zauważyłem, że większość przerzutek powyżej Alivio przystosowana jest do obsługiwania napędów 9cio rzędowych. Jak w takim razie takie manetki i kaseta 8mio rzędowa współpracowałaby z bardziej zaawansowanymi przerzutkami? 5. Czy jest sens przy moim stylu jazdy pakować się w krótkie wózki - o ile wiem mają zapobiegać przesadnemu skakaniu łańcucha? Pytam bo jednak różnica cenowa jest. 4. Być może głupie pytanie, ale czy kaseta, korba i przednia przerzutka mają cokolwiek do działania tylnej przerzutki? Obecny napęd to tania kaseta Hg-30, łańcuch Srama PC-850, przerzutka przód to Alivio a korba to jakiś tani SR Sountur. Jeśli komukolwiek w przypływie nadmiaru nudy zechciałoby się odpowiedzieć na moje laickie pytania, to będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 17 Września 2011 Mod Team Napisano 17 Września 2011 Acera X ... taka kaniciasta troche ? To o ile sie nie myle przerzutka jeszcze z lat 90' albo wczesnych 21 wieku 1. Jeżeli śmigasz asfalcik lasik i takie tam polecił bym pewnie Alivio, jeżeli nie zmienisz manetek wyżej nie ma sensu sie pchać. 2. Nie powiem ci dokładnie jak jest na dole ale tyo idzie jakoś tak TY (wzany sisem) Tournej (bodajże też TY) Altus, Acera, Alivio, Deore, SLX, Hone, Deore XT, Saint, XTR, Chyba tak to sżło z tego co pamietam. Oczywiście jest to grupa MTB gdzie w miejsce niegdyś Deore LX weszło SLX a LX został przeniesiony do trekingu. 3. Nowe Alivio na pewno bedzie działało dużo lepiej niz wiekowa acera, ale poki nie zmienisz manetek fajerwerków nie oczekuj. 3. Jeżeli mało zaczynasz w tym czasie jeździć mozęsz czekać nawet i przez cała zime i polować na okazje. 4. Treaz Nawet Alivio jest 9 rzędowe, niestety z racji tego ze 8 i 9 rzędówa kaseta ma tą sama szerokość wywnioskowąc można ze przy 9 rzędach odległosci bea mniejsze wiec co za tym idzie manetka 8 rzędowa nie bedzie pasowłała. Manetka 8 rzędowa może obsługiwać 8, 7 i 6 rzędów. 5. Jaka masz lub będziesz miał kasete - stopniowanie (najmniejsza i najwieksza zębatka), jaka korba? i jak jeździsz? Wszystko ma wpływ na dobór wózka, lancuch nie bedzie skakał o ile wszystko bedzie do siebie dopasowane - uzywany lancuch - uzywana kaseta, nowy lancuch nowa kaseta itd. 4. Zasadniczo wszystko sie skłąda na dziąłanie ukłądu, kiepskie manetki - kiepskie dziąłanie, zuzyty lancuch kiepskie diząłanie, zużyta kaseta też nie poprawia działania. P.S bardzo ciekawa nueracja - nie spotkałem sie z taką jeszcze
Qrius Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 P.S bardzo ciekawa nueracja - nie spotkałem sie z taką jeszcze No patrz - sprawdzałem post pod względem merytorycznym, składni, znaków interpunkcyjnych, ortografii, etc., ale pisząc co chwila nasuwały mi się nowe pytania i dopisywałem nowe nie korygując numeracji Czyli ewidentnie przy zmianie przerzutki na taką 9-cio rzędową, czeka mnie również zmiana manetki?
vidoq5 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 kup manetki chociaż deore i przerzutkę beore, slx lub xt i będzie ok, wszystko będzie działąło dobrze z kasetą 9 a okazyjnie kupisz manetki za 60 zł, przerzutkę za za 50 zł lub xt za 120
M333 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Moim zdaniem to krzywy hak. A rd-m290 to przerzutka o bardzo dużej wytrzymałości. Piszę to jako użytkownik (klik) Gdybyś się zamierzał jej pozbyć to odezwij się do mnie, odkupię.
Qrius Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 No i dobra, coś tam już wiem. Powiedzmy, że będę polował na przerzutkę Deore i manetki do niej. Czy taka przerzutka z manetkami dedykowanymi do napędu 9-cio rzędowego będzie współpracować z moją kasetą z "pominięciem" po prostu jednego skrajnego przełożenia? Bo jeśli nie, to jeszcze będzie mnie czekać zmiana kasety a co za tym idzie i łańcucha. M333 - powiem ci, że póki co ja też z niej byłem zadowolony aż do teraz. Jeśli chodzi o mnie to nie jest to kwestia nieumiejętnej regulacji, bo totalnym laikiem też nie jestem i większość rzeczy przy rowerze robię sam. Tym bardziej dziwi mnie fakt, że nie mogę jej ustawić. Jakby co, to wrzucę zdjęcia i sam określisz czy hak jest krzywy czy też nie - wg mnie nie.
vidoq5 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 musisz wymienić też kasetę i łańcuch, bo jest węższy
Mod Team Puklus Napisano 17 Września 2011 Mod Team Napisano 17 Września 2011 Czyli ewidentnie przy zmianie przerzutki na taką 9-cio rzędową, czeka mnie również zmiana manetki? Nie Przerzutki nie sa indeksowane same w sobie i to jak działają zalezy głownie od manetek nie wliczając do tej grupy Srama bo ma inną przekładnie linki, i Dyna sys bo tak samo jak sram ma inną przekładnie. Spokojnie mozesz nawet sobie wsadzić szosową 10 rzędową dura ace tylko tą starszą bez dyna sys. Jęzeli chcesz przejść na 9-10 rzędów no to wymienić już będziesz musiał manetki, niestety. kup manetki chociaż deore i przerzutkę beore, slx lub xt i będzie ok, wszystko będzie działąło dobrze z kasetą 9 a okazyjnie kupisz manetki za 60 zł, przerzutkę za za 50 zł lub xt za 120 Hmmm zależy ktoro deore czy najnowsze czy starsze jak starsze to manetki alivio będa lepszym wyborem, oczywiście najnowsze alivio te pod 9 rzędów. Wiadomo ze im wyżej tym lepiej ale czy faktycznie do jazdy po lesie i po prostym potrzeba nam XT? Moim zdaniem to krzywy hak. A rd-m290 to przerzutka o bardzo dużej wytrzymałości. Piszę to jako użytkownik (klik) Gdybyś się zamierzał jej pozbyć to odezwij się do mnie, odkupię. Teoria całkiem prawdopodobna musisz wymienić też kasetę i łańcuch, bo jest węższy Wsztsko może , nic nie musi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.