Skocz do zawartości

[OśKa]Jakaś wąska

MaŁoŚ86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

:DWitam mam nadzieję ze nie powtarzam tematu ale nic podobnego nie znalazłem

mam problem z przednią ośką a mianowicie jest jakas wąska i lata w hakach po przykręceniu jest ok ale czy mogę tak jeżdzić nie obawiając sie o amortyzator(ze sie rozleci) próbowałem zamienić ją na standardową oś ale nie pasuje do piasty . :)

koło jest 26"

Napisano

ja też sie dołączam do pytania ośka w amortyzatorze ma jakieś 2-2.5 mm luzu skreca sie dość lekko wystarczy palcami ale golenie sa i tak naprężone i czy to nie zaszkodzi uszczelkom amor jest na powietrze i olej (można tam dać podkładki ?)-- na ośke

Napisano

MaŁoŚ86 ile jest tego luzu ? Może daj jakieś podkładki koło konusów ?

Szaman 2.5mm z kazdej strony czy z dwu razem wzietych ? bo tak było by 0.5cm to juz sporo :>

Napisano

szaman - jak tak patrze to te 2mm to nie tak wiele mysle że nic sie nie powinno stac - moze sie minimalnie szybciej zuzyja np. slizgi ale wątpie... może daj jakieś podkładki

MaŁoŚ86 hm.. mierzyłeś sówmiarka czy tak strzelasz ze ma 7mm ? jezeli faktycznie nie da sie nic zrobic idź do sklepu lub znajdź w piwnicy czy gdzies blache. Wytnij z niej (nozycami do blachy najlepiej bo zwykłe nieuradzą) kawałki o szerokości 2-3mm nie wiem ile tam jest w amozre szerokosci zegnij tak zeby było akurat (takie U zeby weszlo w hak amora)i w ten sposób zwęzi się wejscie na oske w amorze. I nie powinno latać.

Tylko zastanawia mnie jedno.. jakim cudem to lata po przykreceniu ? masz szybko zamykacz czy śrube ? może jakies foto ? Sprawdź czy oska nie jest za długa - u mnie os jeżeli dobrze pamietam jest mniej wiecej tak ze lezy w polowie haków od amora.

Napisano

mam problem z przednią ośką a mianowicie jest jakas wąska i lata w hakach po przykręceniu jest ok

Nie no z tego wynika że po przykręceniu nie lata tylko jeśli jest nie przykręcona to lata bo ma dużo luzu

Napisano

Aha, to źle przeczytałem. No to jak nie lata powinno byc spoko. U mnie jak niekoło nie jest przykręcone tez lata ośka i w ramie i w amorku :]

Napisano

To ja ostatnio jak zmieniłem koło (teraz mam piaste Novatec'a na maszynach) to koło mi weszło w haki na wcisk, nawet jeden hak musiałem delikatnie przyszlifować ale to w ramie nie w amorku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...