Skocz do zawartości

[korba] duze opory

19MICHELIN93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kupilem ostatnio nowa korbe slx i po zamontowaniu ma duze opory przy obrocie (bez lancucha wykonuje jeden obrot gdzie wczesniejsza robila ich kilka). musze z tym cos zrobic czy z biegiem km sie pobudza do dzialania?

• Mod Team
Napisano

Jeżeli zewnętrzne łożyska to pomyśl o planowaniu mufy.

Przy łożyskach zewnętrznych korba nie chodzi tak lekko jak przy suporcie kompaktowym ale jeżeli jest to duży opór to patrz jak wyżej.

Napisano

Tak jak wyżej planowanie.Może być też tak, że w środku jest bardzo dużo smaru, który hamuje łożyska.To ile jest tego smaru zależy od przypadku miałem suport który ledwo kręcił dwa obroty bez łańcucha, a miałem też taki który kręcił się prawie ja kwadrat.

• Mod Team
Napisano

@Puklus,ale autor kupił nową korbę domyślam się, że wraz z nowym suportem. W związku z tym raczej nie to. Może za mocno skręciłeś korbę tą nakrętkę z boku, w związku z czym przysunąłeś ją bardzo do misek suportu i ramiona szorują ci po misce.

• Mod Team
Napisano

(bez lancucha wykonuje jeden obrot gdzie wczesniejsza robila ich kilka

Racja racja ten wpis mnie zymylił zamiast wczesniejsza przeczytałem wczesniej robiła kilka :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...