wojpia Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Witam, Kupiłem ostatnio używanego HAIBIKE'a (IMPACT) w którym RP23 jest założony odwrotnie, niż we wszystkich innych rowerach, które widziałem (korpus z zaworem i przełącznikiem jest u dołu). Co dziwne, naklejka FOX nie jest do góry nogami... Czy ktośspotkał się z takim ustawieniem? Zostawić tak, czy odwrócoć (oczywiście jeśli sięda). Na wszystkich zdjeciach/katalogach w których są nowe modela "IMPACTa" amortyzator jest ustawiny "normalnie".... Pozdrawiam i liczę na pomoc
beardman Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Jeśli chodzi Ci o damper to wg mnie nie ma to większego znaczenia. Sam mam odwrotnie i działa bez zarzutu od roku.
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2011 Mod Team Napisano 12 Września 2011 Każdy damper lest przystosowany do pracy w każdej możliwej pozycji więc o jego pracę nie musisz się martwić dodatkowo skoro naklejka lest dobrże lest to pewnie oem foxa dla tego modelu i tak na być
wojpia Napisano 12 Września 2011 Autor Napisano 12 Września 2011 Każdy damper lest przystosowany do pracy w każdej możliwej pozycji więc o jego pracę nie musisz się martwić dodatkowo skoro naklejka lest dobrże lest to pewnie oem foxa dla tego modelu i tak na być Dzięki za pomoc! W takim razie nie ruszam. Zastanawia mnie tylko, że w tym samym modelu roweru, ta sama firma zaczęła w pewnym momencie stosować "normalne" ułożenie...W modelu IMPACT 2011 damper jest korpousem do góry. Ustawię w takim razie tylko odpowiednie ciśnienie i śmigam
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2011 Mod Team Napisano 12 Września 2011 Osobiście nie sprawdzałem tej ramy ale może damper lest obrocony bo wymusza konstrukcja zawieszenia i w pewnym momencie by o coś uderzało w każdym bądź razie nic się dziać nie powinno ją swojego obracałem na wszelkie możliwe sposoby
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.