XxUzixX Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Witam Sprawa wygląda tak, z wszystkich sił próbuję coś okroić na wadze, lecz kończą mi się pomysły. Może ktoś podpowie. Zamieszczam specyfikację roweru: Waga: 12,45g Rama : Cannondale Chase Stery : SixPack Kingpin Amor : Rock Shox Pike 351 Mostek : Dartmoor Funky Kiera : Race Face Atlas FR Koła Przód: *Mavic 321 *DT Champion *CN Spoke(Niebieskie) * NS Primary Tył: : Mavic Deetraks Dętki: Continental Opony : Schwalbe Table Top 2011(zwijane) Korba : Shimano Slx Pedała : Echo Urban Manetka : Shimano SLX (zdjęty wizjer) Przerzutka : Shimano SLX Kaseta: Shimano SLX (11-28) Łańcuch : Yaban Napinacz : Mozartt Wog Hamulce : Shimano SLX Sztyca : FSA Siodełko : Dartmoor Hardy Blat: Mozartt Tarcze Hamulcowe: Shimano XT A wygląda tak: Myślę nad wymianą dętek (Schwalbe XXLight?), Siodło (sdg/coś z rodziny fizik bądź sella royal), Sztyca (sdg/thomson) i tu się kończą moje pomysły. W ziemie planuje rozłożenie roweru w mak i zważenia każdej części. Proszę o pomoc.
rauf Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Fajny, widziałem na FR.pl Bez ważenia wszystkiego nie dowiesz się co tak go dociąża. A imo będzie to wszystko po trochu Przeźroczyste dętki do 3ride?
XxUzixX Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 W zimie planuje to zrobić, i zważyć wszystkie części. Jak na razie wpadł komplecik sainta (manteka + przerzutka) także będzie coś lżej. A co do dętek to na przód pewnie poleci dętka foosa, a na tyle będzie coś mocniejszego. Może jeszcze ktoś ma jakieś sugestię ?
Rekomendowane odpowiedzi