kalin20 Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Witam Przystępuje do przeróbki kasety 9 rzędowej na singla. Byłem w serwisie gdzie miły Pan dał mi starą kasetę. Potrzebuje wyjąć z niej podkładki które są między zębatkami, a następnie jedną zębatkę nałożyć na kasetę. Rozumiecie o co chodzi. I tu mam pytanie, jak rozebrać kasetę, jeśli ta jest nie rozbieralna. Ma z tego co widzę 3 nity. W jaki sposób je wybić, może ktoś z was ma sposób. Teraz kolejne pytanie, z racji tego że robię singla będę musiał skrócić łańcuch. W jaki sposób mogę go rozkuć bez użycia skuwacza ? Gwóźdź i młotek ? Potem w miejsce wybitych sworzni wsadzę spinkę wiec nie muszę go spinać
andi333 Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Kątówka i do boju jak dobrze zeszlifujesz nity to same wypadną
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Racja, jeśli z całej kasety potrzebna Ci jedna zębatka to nie ma się co cackać. Z rozkuciem łańcucha powinno Ci się udać tak jak napisałeś. Sam kiedyś zastosowałem tą metodę. Kładziesz ogniwo z pinem, który chcesz wybić na małej nakrętce (np. 5) przykładasz gwóźdź (raczej nie za cienki) i najlepiej jedno zdecydowane uderzenie młotkiem. Jeśli będziesz uderzał wielokrotnie i lekko to go tylko zaklepiesz bardziej. Przyda się czyjaś pomoc do przytrzymania łańcucha.
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Napisano 8 Września 2011 A mam jeszcze pytanie, może głupie, w którą stronę odkręca się kasetę ? W stronę w którą sie obraca, czy w tą co sie blokuje ?
Qamal Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 w strone ktora sie obraca. Potrzebny ci jeszcze bacik do lancucha albo musisz w inny sposob zablokowac kasete
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Miałeś na myśli bacik do kaset @kalin20, jak chcesz to wpadnij na Jaroty to Ci pożyczę pod jakiś zastaw
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Napisano 8 Września 2011 Wiesz co generalnie klucze mam, z tym nie ma problemu. Do przytrzymania wykorzystam ten łańcuch który mam, jakoś dam rade @pawelpb, a masz może klucz do suportu truvativ ?
pawelpb Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 NIe wiem jakiego dokładnie potrzebujesz Mam coś takiego Link
kalin20 Napisano 8 Września 2011 Autor Napisano 8 Września 2011 Nie to nie taki, ale dzięki za starania. Jak coś bede chciał od was jeszcze to sie odezwę
kenjisan Napisano 8 Września 2011 Napisano 8 Września 2011 Do szybkiego "rozkucia" łańcucha można użyć starej siekiery i młotka. Siekiera ostrzem do góry podparta na podłodze. Na ostrzu łańcuch. Jedno uderzenie młotkiem i po sprawie. Są bardziej finezyjne sposoby ale tym mogę uzyskać efekt w dosłownie 10 sekund.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.