Skocz do zawartości

[opony] do 200zł MTB!

zlomek43

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam rower kross level a6 i teraz posiadam smart sam-y ale już się prawie starły do zera. Nie jeżdże za dużo w terenie bardziej asfalt i żwir. Nie chce slików!

Napisano

Może Geaxy Mezcale? Ostatnio rozglądałem się za podobnymi oponami(tymczasowo jednak zrezygnowałem)i Mezcale zbierają niezłe opinie. Na utwardzone żwirowe i asfaltowe drogi będą jak znalazł. Powinieneś je dostać za 90+-10zł/szt.

Napisano

No to jeśli już nie chcesz smart samów to zobacz czy bieżnik Continental Race King Ci odpowiada - Na szutrach i asfalcie całkiem fajnie się spisuje. Nawet bardziej wymagający teren znosi :thumbsup:

Napisano

Witaj

Geax Mezcal, Hutchinson Python , a jak nie jeździsz na mokrym to Hutchinson Cobra, ceny trochę ponad 100 zł za sztukę ale przy dwóch można wynegocjować lepszą. Polecam Pythony jako uniwersalne.

pzdr

Napisano

Aha jeszcze opona muszi mieć duży indeks prędkości bo te smart sam-y przy 60km/h zaczynaja wyć! :)

Też jeżdżę na smart-samach (26x2.10) ale prędkość 60km/h udało mi się osiągnąć tylko raz i to jadąc asfaltem z długiej i stromej górki :)

Napisano

Myślę, że nie znajdziesz nic lepszego niż Smart Samy. Inne opony są lżejsze, mają niższe opory toczenia, ale nie są tak trwałe. Smart Samy, to naprawdę dobry wybór jeśli sporo się jeździ po asfalcie, a równocześnie w terenie nie są takie złe, no i są bardzo trwałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...