Skocz do zawartości

[napęd] Komplet do Brassa 2

Morfang

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Niedawno (2,5 miesiąca temu) kupiłem Brassa 2 i napęd już się zaczął rozpadać.. teraz szukam czegoś nowego co by wytrzymało skoki ze schodów/hopek itp. Mam do wymiany łańcuch i obie kasety (nie wiem czy dobrze to opisuje). Z przodu mam 2 biegi, a z tył 8. Budżet to około 300 zł. Da się za to coś kupić czy lepiej oszczędzać dalej? (wolałbym nie oszczędzać bo na obecnym prawie się nie da jeździć)

pozdr.

Napisano

Nie możliwe żeby tak szybko napęd padł, albo robiłeś 150km dziennie na rowerze, albo wydaje ci sie że poprostu pada.

Co rozumiesz przez pojęcie że napęd sie psuje ?

Napisano

Nie możliwe żeby tak szybko napęd padł, albo robiłeś 150km dziennie na rowerze, albo wydaje ci sie że poprostu pada.

Co rozumiesz przez pojęcie że napęd sie psuje ?

jezdze duzo i codziennie, ale tyle nie robie. Psuje się - łańcuch mi się blokuje (w absurdalny sposóB). I najciekawsze jest to, że mam powyginane zębatki, a na tylnej kasecie najniższy bieg cały prawie został pozbawiony zębatek, nie wiem jakim cudem to zrobiłem. Przez samo skakanie to jest mozliwe?

Napisano

Noo to pozostaje tylko wymiana. Nie znam sie na tym za bardzo, wiec poczekaj aż ktoś inny sie wypowie.

Swoją drogą dbałeś o napęd, czyściłeś go regularne ?

Napisano

Tak, starałem się dbać o napęd, używałem odpowiednich srodków ;) Ale nawet jakbym nie pielęgnował to nie wiem... to wygląda jakby ktoś młotkiem przywalił.. rower nie zostaje bez opieki nigdy więc to nie jest możliwe.

To nadal proszę o pomoc.. bo ja nie mam pojęcia na co wymienić ten sprzęt, żeby to się nie rozpadło.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiłem srama, bo się nie doczekałem, chodzi lepiej niż to co było od nowości, ale pewnie czeka mnie wymiana korby -.- suntour duro jest dobry?

Napisano

Nie, nie jest. Cokolwiek duro nie jest dobre. Jak chcesz zostać przy 2 blatach to celuj w shimano fc-m545. Za ok. 250 chodzi, a jest już wykonane w systemie Hollowtech II

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...