Rafal1653 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Witam.Mam pytanie:co jaki czas nalezaloby smarowac amortyzator SR SUNTOUR NCX-D LITE ???Dzieki za odpowiedz.
c4r0 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Zależy ile się jeździ, jak się jeździ i w jakich warunkach. Zależy też, co masz na myśli pisząc "smarować" - rozbiórka, czyszczenie i smarowanie?
Sagitt77 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Twój amortyzator wcale nie jest niższej klasy. To już podstawowy amor powietrzny. Po każdej "brudniejszej" trasie powinno się wyczyścić golenie górne i spryskać np. brunnoxem tak aby olej rozlał się wokół uszczelek kurzowych. następnie kilka razy nacisnąć żeby brud wyszedł spod uszczelek i zetrzeć go. Po takim przebiegu powinieneś oddać go do serwisu na przegląd lub sam to zrobić jeśli znajdziesz instrukcję.
Rafal1653 Napisano 6 Września 2011 Autor Napisano 6 Września 2011 Jezdze codziennie jakies 30km.glownie po asfalcie,raczej w suchych warunkach bo mieszkam w Italii.Ktos mi polecil abym spryskal go Brunoxem,kilka razy nacisnac na niego i brud ktory sie pojawi zetrzec szmatka.Tylko nie wiem co jaki czas powinno sie to robic...Dodam ze jezdze tym rowerem dopiero 2 tyg.DZieki za odp.Ps.A ten amortyzator jak sie klasyfikuje???Dobry jest czy nie zabardzo???Pytam bo ja zaliczam sie do laikow w tych sprawach
Sagitt77 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Spryskaj golenie gdy zauważysz wyraźną "obrączkę" brudu na górnej goleni po każdej dłuższej trasie. Twój amortyzator jest chyba dosyć dobry. Sam zobaczysz bo kilku latach użytkowania. Jak będziesz o niego dbał to posłuży długo.
k2cl Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Panowie, każdy z wspomnianych tutaj amortyzatorów (Raidon i Suntour NCX-D) to inna kategoria, inna konstrukcja i widelec zbudowany do innych zastosowań... Generalnie - proponuję przetrzeć golenie brunoksem po każdej jeździe, serwis (przynajmniej podstawowy przegląd) raz w sezonie. Warsztat weźmie za to jakieś 60pln, a przy okazji wyczyści, wyreguluje, doleje oleju. Gdyby coś zaczynało się sypać w amortyzatorze, wczesny serwis też pomoże wychwycić ten moment odpowiednio wcześniej i zmniejszy koszty naprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.