Rafal1653 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Witam.Mam pytanie:co jaki czas nalezaloby smarowac amortyzator SR SUNTOUR NCX-D LITE ???Dzieki za odpowiedz.
c4r0 Napisano 5 Września 2011 Napisano 5 Września 2011 Zależy ile się jeździ, jak się jeździ i w jakich warunkach. Zależy też, co masz na myśli pisząc "smarować" - rozbiórka, czyszczenie i smarowanie?
3nadel Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Ja się podpinam, mój Raidon ma przeszło 3000km i nic w nim nie robiłem. Słyszałem, że są różne środki do pryskania goleni, dając jakąś powłokę ochronę ect, co byście polecili? Swoją drogą, amortyzatory niższej klasy, jak mój też sie oddaje do serwisu na przeglądy, wymianę gumek, uszczelek?
Sagitt77 Napisano 6 Września 2011 Napisano 6 Września 2011 Twój amortyzator wcale nie jest niższej klasy. To już podstawowy amor powietrzny. Po każdej "brudniejszej" trasie powinno się wyczyścić golenie górne i spryskać np. brunnoxem tak aby olej rozlał się wokół uszczelek kurzowych. następnie kilka razy nacisnąć żeby brud wyszedł spod uszczelek i zetrzeć go. Po takim przebiegu powinieneś oddać go do serwisu na przegląd lub sam to zrobić jeśli znajdziesz instrukcję.
Rafal1653 Napisano 6 Września 2011 Autor Napisano 6 Września 2011 Jezdze codziennie jakies 30km.glownie po asfalcie,raczej w suchych warunkach bo mieszkam w Italii.Ktos mi polecil abym spryskal go Brunoxem,kilka razy nacisnac na niego i brud ktory sie pojawi zetrzec szmatka.Tylko nie wiem co jaki czas powinno sie to robic...Dodam ze jezdze tym rowerem dopiero 2 tyg.DZieki za odp.Ps.A ten amortyzator jak sie klasyfikuje???Dobry jest czy nie zabardzo???Pytam bo ja zaliczam sie do laikow w tych sprawach
Sagitt77 Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Spryskaj golenie gdy zauważysz wyraźną "obrączkę" brudu na górnej goleni po każdej dłuższej trasie. Twój amortyzator jest chyba dosyć dobry. Sam zobaczysz bo kilku latach użytkowania. Jak będziesz o niego dbał to posłuży długo.
k2cl Napisano 7 Września 2011 Napisano 7 Września 2011 Panowie, każdy z wspomnianych tutaj amortyzatorów (Raidon i Suntour NCX-D) to inna kategoria, inna konstrukcja i widelec zbudowany do innych zastosowań... Generalnie - proponuję przetrzeć golenie brunoksem po każdej jeździe, serwis (przynajmniej podstawowy przegląd) raz w sezonie. Warsztat weźmie za to jakieś 60pln, a przy okazji wyczyści, wyreguluje, doleje oleju. Gdyby coś zaczynało się sypać w amortyzatorze, wczesny serwis też pomoże wychwycić ten moment odpowiednio wcześniej i zmniejszy koszty naprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.