Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Dart 3 jest całkiem twardy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mój rock shox stał się bardzo twardy kiedy dałem przejechać się koledze (Zginał go do końca) ,który waży 120 KG.Ustawienie było do końca na króliku ,ponieważ ważę 47KG.Proszę nie pisać że jestem na ten amortyzator za lekki bo na stojąco jak na nim skakałem to się zginał ,a teraz ,ani drgnie.Czy amorek mógł się zepsuć ?-W ogóle nie chce się uginać jak troszkę poskacze (przedtem nawet jeżeli ważę 47 Kg ładnie się uginał). Jeżeli teraz ktoś naciśnie na kierownice trochę się porusza ,ale słabo odbija.Amortyzator nie jest zablokowany.

Napisano

W skrócie, rozebrać go, wyczyścić, nasmarować, jeśli nic się nie zgieło/nie pękło(co raczej zobaczysz rozkładając) to będzie działał ok.

• Mod Team
Napisano

NO z tego podanego tematu mozna sie dowiedzieć kilku rzeczy po pierwsze rozebrac i sprawdzić jak działa tłumik. Jak płynnie - ok, ruszyć samą sprezyna, tłok spreżyny bez składania amora, ugina jak powinna - ok, jeżeli po złożeniu dalej to samo mimo przesmarowania - nie ok prawdopodobnie skrzywione ślizgi co sie rowna z wyrzuceniem amora bo wątpie zeby to naprostował jak nalezy.

Oczywiście mozna dokupić z używanego etc ... powiedz koledze zeby lepiej schudł bo jest niebezpieczny :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...