Skocz do zawartości

[napęd] wymiana wolnobiegu

janek1996

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nie wiem czy da się włożyć na moją piastę JOYTECH, WOLNOBIEG SHIMANO 7-RZ 13-28 SREBRNY, ponieważ mam obecnie WOLNOBIEG 6-RZ.SHIMANO MF-TZ06

Oto parę zdjęć:

post-144949-0-65274300-1314986283_thumb.jpg

post-144949-0-82668900-1314986289_thumb.jpg

post-144949-0-08113000-1314986299_thumb.jpg

Proszę o pomoc w tej sprawie

Napisano

Jeżeli 7-rzędówka to też wolnobieg, a nie kaseta to nie widzę przeszkód. Ale do tego musisz zmienić łańcuch i manetkę tylną. W ostateczności także korbę bo może nie przyjąć łańcucha.

Napisano

Łańcuchy na 6/7/8 rzędów maja taką samą szerokość wiec nie ma problemów z nim o ile nie jest za bardzo zużyty, jeśli masz przerzutkę klasy Tourney/Altus to też nie powinno być problemów. Manetka jak kolega wyżej wspomniał musi być zmieniona.

Napisano

Dzięki za odpowiedź

Manetkę oczywiście zmienie

Łańcuch SHIMANO CN-UG51 najzwyklejszy

chce zmienić także przerzutki na shimano alivio, ponieważ mam obecnie shimano tourney

Napisano

Dzięki za odpowiedź

Manetkę oczywiście zmienie

Łańcuch SHIMANO CN-UG51 najzwyklejszy

chce zmienić także przerzutki na shimano alivio, ponieważ mam obecnie shimano tourney

Myślę, że to wszystko razem piwinno działać. A wy co o tym sądzicie?

• Mod Team
Napisano

No jak chcesz isć po kosztach to czemu nie piasta nie najgorsza obrecz raczej wytrzymała ale to bedzie koło zamachowe ze tak powiem :D Ciężkie nie zmiernie i stalowy zacisk wazący pewnie ponad 100g. ale za to tanie jak barszcz.

Napisano

Rozmawiałem raz facetem, który rekreacyjnie jeździł na tym na piaście Joytecha(post#11) to powiedział, że daje radę. Lepsze są kapslowane obręcze(nyple się nie odkręcają tak szybko), więc ta byłaby chyba dobra. Zwróć uwagę na to, że wózek od Twojego Tourneya będzie za krótki by pociągnąć 8 rzędów. Musisz kupić nową przerzutkę tylną klasy Shimano Alivio/Acera albo ew. SRAM X-4 no i oczywiście nową kasetę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...