Marc3l Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Mam taki mały problem z kasetą SunRace. Gdy wsunę ją na bęben piasty i dokręce lockring na maxa to najmniejsza zębatka nie styka się z lockringiem i brakuje jej do zetknięcie jeszcze jakieś 3-5mm(tak "na oko") Kaseta jest za krótka czy jak? Czy ja coś źle robie?
Yoshimitsu9 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Właśnie tak ,Piskel dobrze mówi. Twoja piasta jest przystosowana do kaset o wyższych przelożeń niż ty masz tak jak tutaj - 7 < 8/9/10. Może się mylimy powiedz ile masz rządków , może źle prawie.
Marc3l Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 no to tak jak myślałem kasetę mam 7-mio rzędową. Dupy dałem bo nie sprawdziłem zanim zamówiłem trudno, koło już zaplecione więc muszę kasetę wymienić dobra dzięki za potwierdzenie
paweloko Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Nie koniecznie, wystarczy dać podkładke dystansową.
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2011 Mod Team Napisano 2 Września 2011 Dokładnie tak, zmierz w miare dokładnie ile brakuje i z jakiejś rurki np z pcv wycia taki pierscien i bedzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.