Kuba13 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam was i proszę o wasza opinie Mój kumpel złożył sobie rower do lekkiego Fr/DH, pokaże wam parametry: Rama : Kross Hexagon v4 Widelec : Rock Shox 120mm Napęd: Shimano Deore Pedała: Dartmoor UPTOWN Kierownica: Dartmoor RIFLE 2 Pancerze i linki : Pre-Lube Opona: Panarace Cinder Obrecze: Kross Mostek: Dartmoor Siodełko: Bontrager Sztyca: Zoom Hamulce: Shimano Deore Manetki i Klamkki Deore 2010 Piasty: Shimano HB-M475 I co myślicie czy ten rower nadaje sie do lekkiego DH/FR. Raz miałęm okazje na nim jeździć była to rewelacujna sprawa. prosze o wasze opnie Dziekuję i Pozdrawiam
afly Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam was i proszę o wasza opinie Mój kumpel złożył sobie rower do lekkiego Fr/DH, ... To może być co najwyżej do lekkiego enduro....
nemo2009 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 To może być co najwyżej do lekkiego enduro.... Tylko ramka słaba.
Wonsky Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Zanim zacznie sie składać rower do tak wymagających sprzętowo dyscyplin to wypadałoby o tym poczytać Rama Hexagona jest przeznaczona do XC i używając jej do DH czy FR można szybko stać sie inwalidą.
Kuba13 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 Kumpel na tej ramie jeździ juz 2 sezony miał gleby i wychodził z tego cały jak rama bez wgniotów peknieć, skakał i nic z rama się nie działo potem pojechał do serwisu specjalistycznego by ja ogldnąć i powiedzieli mu ze rama bez zadnych wad:)
Wonsky Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 To musi uprawiać rzeczywiście wyjątkowo łagodny DH
maniakse Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Rama cala bo miedzy jezdzeniem na rowerze a skakaniem jest roznica. Jeden mowi, ze uprawia dh a dla drugiego to xc nie bedzie nawet.
Kuba13 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 No ale chce jakies opinie o sprzęcie tego roweru co pasowało by zmienić na lepsze części i itp..
Bombell Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Wypadało by zmienić rower. A tak na dobrą sprawę nic o nim nie wiemy. Konkretne modele, roczniki części chociaż byś podał.
Kuba13 Napisano 10 Września 2011 Autor Napisano 10 Września 2011 Rama w tym towerze jest z 2009 r. Cały osprzęd z 2011 oprócz korby i suportu z 2010r. Koła opony kierownica mostek manetki klamki z 2011r. Hamulce,tarcze, piasty, amortyzator z 2010r. i reszta tych drobnych części z 2011r.
afly Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Ehhh, są z tego roku, czy zostały w tym roku zakupione? Po drugie co to znaczy Widelec : Rock Shox 120mm ? Lepiej będzie jak umieścisz zdjecia, bo się nie dogadamy inaczej....
Kuba13 Napisano 10 Września 2011 Autor Napisano 10 Września 2011 Rock Shox Reba 120mm i części zostały zakupione w tym roku co sa podane
Zazi Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Ta rama nadaje się do jazdy w stylu "po bułki do sklepu". Zapytaj google i zobacz jak wyglada FR/DH nawet w lekkim wydaniu
afly Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Rock Shox Reba 120mm i części zostały zakupione w tym roku co sa podane Zrób zdjęcia i wrzuć je, ponieważ nie wiem w jakim stopniu orientujesz sie w tym co masz w rowerze. Prosty przykład: Kupiłem ramę Kross Level w 2011 roku, tylko że ja wiem że jest to model 2007/2008 ..... A to że amortyzator to Reba to też za wiele nie mówi, mamy kilka modeli Reby....
Rurku Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Witam was i proszę o wasza opinie Mój kumpel złożył sobie rower do lekkiego Fr/DH, pokaże wam parametry: Rama : Kross Hexagon v4 Widelec : Rock Shox 120mm Napęd: Shimano Deore Pedała: Dartmoor UPTOWN Kierownica: Dartmoor RIFLE 2 Pancerze i linki : Pre-Lube Opona: Panarace Cinder Obrecze: Kross Mostek: Dartmoor Siodełko: Bontrager Sztyca: Zoom Hamulce: Shimano Deore Manetki i Klamkki Deore 2010 Piasty: Shimano HB-M475 I co myślicie czy ten rower nadaje sie do lekkiego DH/FR. Raz miałęm okazje na nim jeździć była to rewelacujna sprawa. prosze o wasze opnie Dziekuję i Pozdrawiam Kolego, oto jak wygląda rower do freeride'u: http://www.kross.pl/rower/55-Sign_FR2_.html A oto jak do dh: http://allegro.pl/rower-kona-operator-dh-2012-rozm-s-warszawa-i1808467158.html Oczywiście znajdziesz pewnie coś w cenie od 4k+ ale trzeba się naszukać Piszę to tylko po to żebyś zobaczył że Hexagon to zupełnie inna bajka i chyba najgorszy z mozliwych wyborow. O ile w istocie chcesz rower do dh. Pozdrawiam
maniakse Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 Ten kross z linku wyzej to tylko z nazwy do FR jest Kloc straszny i siodelko (a raczej kanapa) jest blizej nieokreslone^^ Na typowa trase do fr bym go nie zabral (strach troche na nim jechac bo materialy w uzyte w krosie wytrzymaloscia nie grzesza). Typowy rower do fr to np. ten mondraker http://rowerowy.com/rowery/dh_fr/mondraker_prayer_2011 a kona to i owszem godny reprezentant dh (choc i sa duzo lepsze )
afly Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 ...(strach troche na nim jechac bo materialy w uzyte w krosie wytrzymaloscia nie grzesza)... Odważne stwierdzenie, coś na potwierdzenie tych słów?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.