kazag Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Ile dałeś za lakierowanie? Jak zastosujesz jednorzędowy wolnobieg, to linia łańcucha nie będzie z przekosem? Z doświadczenia wiem, że z małym przekosem da się jeździć...kilka kilometrów;p Potem w najmniej oczekiwanym momencie łańcuch spada. Czy zostawiasz przerzutkę z tyłu? Sam myślę nad singlem, dlatego dopytuje.
seska Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Dicta jest dosyć w porządku Trochę Ci pewnie zajmie ustawienie tylnego koła żeby nie było przekosu - warto jednak poświęcić na to czas. Te tuleje - jak ktoś wcześniej pisał najlepiej zdobyć z osi. Można kupić kompletną wtedy - powinna być z jedną węższą i jedną szerszą tuleją + nakrętki - spokojnie na tym wyregulujesz położenie łańcucha. A, dodam jeszcze że nie warto na maksa napinać łańcucha. Leciutki luz jest wskazany. Warto zrobić jazdę próbną
dzei Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 Lakieruje mi znajomy, który ma własny warsztat, więc pewnie skończy się na upominku, bo pieniędzy nie chciał od początku. Stosuje jednorządkówkę, tzn zastosuję. Mówimy właśnie o tulejkach, które wyregulują łańcuch tak, by był on prosto, a nie po skosie. Wyspałem się po pracy, włożyłem resztę wolnobiegu w imadło i poszło raz dwa. Jeszcze dziś wybiorę się po tą Dicte/Shimano. (...) Te tuleje - jak ktoś wcześniej pisał najlepiej zdobyć z osi. (...) Mogłabyś rozjaśnić? totalnie nie wiem o co biega:D
kazag Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Nie wiem czy dobrze rozumiem, masz koło z piastą na nakręcany wolnobieg i chcesz nakręcić na to jednorzędowy dicta, a tuleja będzie ją dystansowała (żeby zbliżyć do krawędzi piasty), tak?
dzei Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 Tak, zgadza się. Na pierwszej stronie masz zdjęcia jak to wyglądało, mniej więcej nawet krok po kroku. Są tam też wskazówki jak odkręcić to z czym miałem kłopot. Dowiedziałem się, że mam do odbioru wszystko oprócz kierownicy, bo w poniedziałek musi zostać jeszcze raz przemalowana.
seska Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Kupujesz jakąś oś tylnego koła. Coś w tym stylu: są na niej tulejki i nakrętki. Dobierając odpowiednio szerokości tulei po każdej ze stron osi - wolnobieg nakręcasz na piastę - starasz się ustawić położenie koła i łańcucha w taki sposób, żeby nie było przekosu. Mniej więcej tak: Pozdarwiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.