PRZ3M3K Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam wszystkich jestem początkujący i mam małe pytanko. kupiłem niedawno amortyzator trochę poskakałem. i tak jakoś zachciało mi sie zmierzyć jego skok i wychodzi mi 90cm nie wiem czy dobrze liczę bo liczyłem samą srebrna rurkę, obawiam się że jest coś z nim nie tak, że zmniejszył się o 1 cm, czy mam go rozebrać..? czy może niedobrze go zmierzyłem..?
Mod Team safian Napisano 24 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2011 No, jeśli wyszło Ci 90 cm to z pewnością źle zmierzyłeś A tak bardziej na serio, to może po prostu masz 80 mm skoku a nie 100? Próbowałeś ręcznie 'rozciągnąć' widelec? Może uszczelki powodują tak wielkie opory, że goleń wysuwa się z wielką trudnością? Najlepiej to go otwórz, wyczyść, zalej olejem i tyle.
JaniszMTB Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 "kupiłem niedawno amortyzator trochę poskakałem". Na tym amorku się nie skacze....
PRZ3M3K Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 dzięki tak zrobię. mierzyłem go znowu i wyszło 9cm a jak mierzyłem z tymi gumkami to 10cm mała pomyłka 90cm..hehehhe.. to takie małe skakanie po terenie w lesie:D max 60 cm.. to co mam teraz zrobić sprzedać i kupić np; xcr 120mm
Mod Team safian Napisano 24 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2011 Zależy od Twojego ubezpieczenia, jeżeli jest dobre to możesz skakać na tym co masz lub kupić tego XCRa i na nim skakać. Jeżeli jednak szanujesz zdrowie to kup chociaż Duro, które jest przeznaczone do skoków (oczywiście nie mówię o 5 metrowych dropach).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.