Skocz do zawartości

[Rower] Unibike Expert 2011

marcineko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Super koza :teehee: Sam mam i bardzo chwalę. Poza tym że po 60km Tora przestała działać to smiga i chodzi bardzo ładnie. Ma bardzo miekki lakier i szybko sie odbija. Póki tora jest na gwarancji załozyłem jakiś RST Gila kumpla. Badziew ze szkoda gadać ale można jeździć i niefortunnie dziś przy ponad 30km/h strzeliłem w pień scietego drzewa jak wylatywałem z zakretu. Pomimo że ten rst prawie nie działa a ja ważę 100kg koło tylko delikatnie się zcentrowało, ze mna jest dużu gorzej, kawałek poleciałem... Więc koła ma bardzo mocne, chodź to pierwszy dzwon na nim więc bardzo boli pierwsza skaza... :wallbash: Heble są super, świetna modulacja, po 60km gdzie jeszcze nie są dotarte jednym palcem stawiam rower na przednim kole. Przerzutki też świetne,jak dobrze wyregulujesz to pracują jak marzenie, niemal zerowe ( :icon_wink: ) opory toczenia i rower dosłownie płynie. Sądzę że za tą kase nic lepszego nie znajdziesz.

Napisano

Czyli super rower, jak się go kupuje bez amora ;)

Był oczywiście nówka z Torą TK ale niestety odmówiła posłuszeństwa i musiałem ją odesłac na gwarancję. Czekam aż mi ją naprawią/wymienia. Tego RST załozyłem tylko na ten czas i niestety miałem tego dzwona. Gdyby była Tora na bank koło zostało by całe bo zamortyzowało by uderzenie. Ten RST pracuje tylko na około 3cm :icon_wink:

Napisano

Był dobry ale się zepsuł, więc już nie jest taki dobry ... gdyby nie miał od kogo pożyczyć amora to nie mógł by jeździć :down:

Napisano

Co nie zmienia faktu że poza tym incydentem z Torą, bardzo pozytywnie oceniam Experta i mogę go polecić jeśli ktoś się nad nim zastanawia.

Napisano

Pącząwszy od tego że wole shimano od srama, elixiry mi nie podchodzą, mają prace 0-1, koło odblokowane albo zablokowane i skończywszy na tym że Unibike jest ładniejszy. Ewentualnym elementem do rozważań zostaje amortyzator.

Napisano

Widzę, że wiesz mało o Elixirach, więc może nie wprowadzaj w błąd, to że wolisz Shimano mało wnosi do oceny roweru, dla jednego jest ładniejszy dla innego nie, za to cena dużo wyższa :down:

Napisano

a ja się wypowiem o Expercie 2010-kupiłem go za 2.5k w październiku zeszłego roku

Mam w nim Elixiry i złego słowa nie mogę jak na razie na nie powiedzieć

Jedynie jak mot4ba mam problem z Torą-kiedy chciałem ją zablokować coś strzeliło i poszła na gwarancję-zobaczymy co stwierdzą

Ale ogólnie rower bardzo fajny,może nie jest wagą piórkową(głównie za sprawą amortyzatora) ale ujdzie

2011 ma moim zdaniem fajniejsze malowanie :)

Napisano

Ja mam torę 2007 na sprężynie i ani raz mnie nie zawiodła.

Natomiast koleś z mojego sklepu mówi, ze nowe tory to szmelc, a recony juz w ogóle, bo dostał takie 2 zepsute do serwisu, patrzy a tam wszyswtko z plastiku :(

Napisano

Czyli reasumując, to jak to w końcu jest z tą "Torą". Przyglądam się temu rowerowi, ale odstraszyliście mnie trochę tymi opiniami o amortyzatorze ;] Zbieg okoliczności, czy ogólnie amor do bani ?

Napisano

Jako posiadacz Experta z felerną Torą sądzę, że to był jeden z odosobnionych przypadków. Wiele osób ma experta i prawde mówiąc pierwszy raz spotkałem się z tym by komuś przytrafiło się z Torą to co mi.

Napisano

Spokojnie. Nie będę zakładał nowego tematu, dla tego jednego pytania. W ten temat wchodzą osoby, które zapewne wiedzą co nie co o Expercie. Proste pytanie zadałem, odpowiedź też może być w prostym stylu ;] Nie, nie mam upustu w tym sklepie. 3k to dla mnie trochę pieniędzy i naprawdę chcę dokonać trafnego zakupu, który posłuży mi na parę lat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...