Skocz do zawartości

[Suport klasyczny]-co i jak

Black125

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum ,ale przejdźmy do sedna sprawy.

Posiadam w rowerze suport klasyczny w którym wałek się wyrobił i co jakiś czas muszę dokręcać ,aby zmniejszy luzy.Jazda taka powoduje pewien dyskomfort u mnie i właśnie mam pytania związane z ową usterką:

1.Czy można otrzymać nowy wałek do owego suportu i jeżeli tak jaką ta część posiada nazwę.

2.Czy muszę znać jakieś dane owej części np. długość,grubość??

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Tak, jest to wałek suportu, jednak z tego co widzę to bardziej opłaca się wymiana całego suportu na jakiś normalny pakiet, czyli coś takiego : http://allegro.pl/suport-wklad-suportu-shimano-bb-un26-un-26-113mm-i1772923469.html

Musisz jedynie znać długość osi, szerokość mufy i rodzaj gwintu (mufa zwykle 68 mm z gwintem angielskim, ale lepiej sprawdzić) i kupić odpowiedni.

Napisano

Rozważam kupienie suportu(pakiet) ,ale dopiero na nowy sezon czyli na wiosnę. Na chwile obecną jednak jestem skłonny ku klasycznemu ,gdzie muszę znać tylko długość owego wałka?

Napisano

oś kosztuje 7zł + łożyska + nowe miski = 15zł.

Kompletny pakiet na łożyskach maszynowych = 20zł.

Zmierz długość swojej starej osi i kup sklepie pakiet maszynowy z osią o tej samej długości.

Polakowi zawsze wiatr wieje w oczy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...