Skocz do zawartości

[siodło] Dartmoor Ivy - ocena (wygoda/trwałość)

kuurna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem tu nowy. Witam wszystkich!

Rozważam kupno: link

Czy ktoś miał w rowerze to siodełko, lub jakieś inne Ivo (i zdarzało mu się siadać na nim;p) ?

Wygląda na wygodne, a właśnie o to czy wygodne przede wszystkim mi chodzi.

Co o nim myślicie i ewentualnie co polecacie :)

Napisano

To jest siodełko do dirtu i streetu. Wątpię, by było choć odrobinę wygodne na dłuższe dystanse. Poszukaj czegoś sprawdzonego, na przykład WTB. Najbardziej polecane pod względem wygody są modele Pure V Race, Speed V Pro Gel lub Rocket V jeśli wolisz trochę bardziej wąskie. Niestety nikt Ci jednoznacznie nie odpowie, które będzie najlepsze i czy w ogóle będzie Ci w stu procentach odpowiadać - wszystko zależy od tyłka, a każdy jest inny. ;)

Napisano

Hej, dzięki za wskazówki.

Jeśli chodzi o zastasowanie siodełka to głównie do siedzenia :P

Żartuję oczywiście. Lubię sobie pośmigać po lesie. Ale dojeżdzam tym samym do szkoły i dlatego szukam czegoś wygodnego.

Przejrzałem oferty sklepów cyklotur.com i rowerowy.com (składam od podstaw rower i przy kompletowaniu wszystkich potrzebnych części udało mi się ograniczyc do dwóch tych dwóch sklepów, co by nie płacić więcej za przesyłki) i w produktach wtb znalazło się tam tylko jedno szersze siodełko, które jest chyba przeznaczone do jakiejś kozy :P

Co do tego Speed V Pro Gel, jakbym miał na oko ocenić to bym powiedział że wygląda na rzeczywiście za######iście wygodne i w dodatku w znośnej cenie. Jednak mój tyłek preferowałby coś szerszego.

Napisano

Szerokość z katalogu to nie wszystko. San Marco Blaze jest szersze od WTB Speed V, a mimo to jest to deska na której nie każdy by usiedział. Skoro to ma być do normalnego roweru, prawie na pewno coś od WTB Ci podpasuje :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...