varius Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Nie znam się na rowerach i nie chce nic jeszcze bardziej popsuć dlatego zapytam was. Mój problem polega na tym, że tylna przerzutka (w moim przypadku Altus) przy pedałowaniu bez względu na jakim biegu jest, odchyla się (z tego co zauważyłem do tyłu) i tracę pęd podczas pedałowania ponieważ przerzutka zachowuje się jakby chciała przeskoczyć na inną zębatkę. Myślałem, że problem tkwi w przerzutce ponieważ jakieś 2 miesiące wjechał we mnie samochód i myślałem, że mogła się wykrzywić. Kupiłem nowy hak ( poprzedni się wykrzywił) i nową przerzutkę ale nic się nie zmieniło, ciągle mam ten sam problem. Czy może ktoś się z tym spotkał ?
adii22 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Masz niewyregulowaną przerzutkę Na forum masz w FAQ bodaj jak regulować to ustrojstwo - poczytaj, nic trudnego
varius Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Napisano 18 Sierpnia 2011 Ok dzięki za odpowiedź poczytam o tym w wolnej chwili się z tym pobawię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.