Reno Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam Posiadam rower Kellys Result 09 i ma on standardowo zamontowane przerzutki i manetki z grupy Tourney'a. Przejechałem na nim około 2000km i chciałbym tanio zmienić w nim części. Czy Shimano Alivio będzie dobrym wyborem, myślę że nie ma sensu montować deore, lx itd. Jazda to niemalże 100% szosa. - Klamkomanetki: Shimano Alivio M405 3x8 - Łańcuch: Shimano CN-UG51 - Przerzutka tylna: Shimano Alivio RD-M410 - Przerzutka przednia: mam korbę 3 blatową z największym 48z. I nie wiem co wybrać Czy wszystko będzie działać jak należy? Dodam że mam wolnobieg 7 blatowy. Pozdrawiam
Yoshimitsu9 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Przerzutka Alivio jest dedykowana pod kasetę do tego 8-śmio rzędową. Przydało by się zrobić tak jak należy czyli piasta - kasetka i wtedy ten napęd. Co do biegów nie poczujesz różnicy , tyle co kultura pracy nieco się zmieni.
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2011 Przydac to by sie przydało niewatpliwie ale na pewno taki zestaw bedzie działał. Łańcuch sobie odpuść i jeździj na starym bo mozesz sie zdziwić ze kupileś nowy i nie dziąła W zależności jak preferujesz ale skoro szosa wiec korzystasz raczej z konca ... wolnobiegu niz początku wiec polecam manetke ustawiać na "luźnej" jedynce zeby reszta biegów pracowała juz bez szwanku ale to sprawi ze wyświetlacz przełożeń będzie przekłamywał o 1. Jezeli zrobisz odwrotnie bedziesz miał poprawnie wskazywane biegi ale luźny ostatni bieg, no jak kto woli.
Reno Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Napisano 17 Sierpnia 2011 "Przerzutka Alivio jest dedykowana pod kasetę do tego 8-śmio rzędową." tak, ale naciągnięcie odpowiednie linki zniweluje przeskakiwanie z 7 na "pusty" 8 bieg? "Łańcuch sobie odpuść i jeździj na starym bo mozesz sie zdziwić ze kupileś nowy i nie dziąła" za szeroki? Jeszcze jedno pytanie, jaką przerzutkę przednią mam wybrać do tego zestawu? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.