Avirel Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Czesc, bylem dzisiaj na malej przejazdzce ze znajomymi i gdy zjezdzalismy z dosyc stromej gorki wpadlem pod koniec w dziure, nie zdarzylem wyhamowac a ominac nie mialem za bardzo gdzie ale to nie o to chodzi. No wiec jechalem 3/7 i pozniej lancuch zaczac szurac i musialem ustawic 2/7 ale tylko ten uklad dzialal prawidlowo, pozniej gdy sprawdzalem w domu to gdy sie ustawi na 1 to linka przerzutki jest calkowicie luzna a na 3 jest naciagnieta, bawilem sie z tym pokretlem przy manetce, ale cos nie wyszlo i nadal sie zle. Prosze o pomoc co moglo sie zepsuc.
iwan1245 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 chodzi o pzednią czy tylnią przerzutke? pewnie przednią , wyreguluj ją http://bikeboard.pl/index.php?art=425&d=porady&g=34 jak nie pomoże to pewnie manetka
Avirel Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 tak chodzi o przednia, ustaw wykręcone o 1-1,5 obrotu. Nie rozumiem tego bo moge krecic tym i krecic moj rower to hexagon v3
ProjeC19 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 jak nie pomoże to pewnie manetka po wpadnięciu w dziurę ?? Wygląda na to że jest rozregulowana, więc poranik i jedziesz... tylko teraz tak jak zmieniłaś z 3/7 na 2/7 ??
Avirel Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 Bylem niedawno na przegladzie, wiec to musialo sie stac przy wpadnieciu w dziure sam nie wiem jak, chociaz wczesniej zauwazylem ze nie wchodzi mi 1 na przednim ;o ale myslalem ze lekka regulacja i bedzie ok. Jak juz to zmieniłeś , no normalnie na 3 mi szuralo strasznie i musialem na 2, a pozniej jak ani w jedna ani w druga strone
ProjeC19 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 No to tak Ci linkę dokręcili że puściła może pod uderzenim to jeszcze szybciej wyszło w każdym razie wyregulujesz ją sam;) poradnik masz podwieszony w tym dziale. powodzenia.
Avirel Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 hehe ok dziekuje, jutro postaram sie to naprawic bo dzisiaj sil nie mam, a co z ta sruba przy manetce bo nie mam pojecia o ile ja trzeba wykrecic bo ja troche wykrecalem wczesniej. Jutro sie pobawie to moze sam wykombinuje, chyba ze ktos wczesniej pomoze ;p
ProjeC19 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 W tym poradniku na forum jest wszystko o śrubce baryłkowej (tej przy manetce) też
Avirel Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 A czy te pokretlo przy manetce to je da sie przesuwac w gore czy to mi sie zlamalo, i jak podniose to to widac tak jakby srubke
Kamill Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Ono ma się tylko kręcić, jeśli wykręciłeś za dużo to może baryłka wyszła z gwintu i dlatego chodzi w górę i w dół. Jest też możliwość, że jakimś cudem podczas spotkania Twojego roweru z dziurą złamała się.
Avirel Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 Podjade dzisiaj do jakiegos serwisu zobaczymy co tam powiedza
Kamill Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Tylko żeby Ci nie policzyli 20zł za regulację przedniej przerzutki. Samemu zrobisz to bez problemu, może nie w kilka minut ale następnym razem poradzisz sobie już szybciej
Fenthin Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Wątpię, że cokolwiek się złamało. Śruba baryłkowa wygląda tak: klik A ta czarna część jest przecież ruchoma.
Avirel Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 A jednak cos sie zlamalo , chyba ten gwint czy cos bo to srebne jak dobrze rozumiem sie nie ruszalo a czarne chodzilo do gory a teraz jest ok, zrobili szybko i nie robili problemow. A mialem za darmo bo ostatnio mialem u nich przeglad to zrobili w jego cenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.