Skocz do zawartości

[Przerzutka] Zepsuta po wjezdzie w dziure

Avirel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc, bylem dzisiaj na malej przejazdzce ze znajomymi i gdy zjezdzalismy z dosyc stromej gorki wpadlem pod koniec w dziure, nie zdarzylem wyhamowac a ominac nie mialem za bardzo gdzie ale to nie o to chodzi. No wiec jechalem 3/7 i pozniej lancuch zaczac szurac i musialem ustawic 2/7 ale tylko ten uklad dzialal prawidlowo, pozniej gdy sprawdzalem w domu to gdy sie ustawi na 1 to linka przerzutki jest calkowicie luzna a na 3 jest naciagnieta, bawilem sie z tym pokretlem przy manetce, ale cos nie wyszlo i nadal sie zle. Prosze o pomoc co moglo sie zepsuc.

Napisano
jak nie pomoże to pewnie manetka
po wpadnięciu w dziurę ?? Wygląda na to że jest rozregulowana, więc poranik i jedziesz... tylko teraz tak jak zmieniłaś z 3/7 na 2/7 ?? :P
Napisano

Bylem niedawno na przegladzie, wiec to musialo sie stac przy wpadnieciu w dziure sam nie wiem jak, chociaz wczesniej zauwazylem ze nie wchodzi mi 1 na przednim ;o ale myslalem ze lekka regulacja i bedzie ok. Jak juz to zmieniłeś :P, no normalnie na 3 mi szuralo strasznie i musialem na 2, a pozniej jak ani w jedna ani w druga strone

Napisano

No to tak Ci linkę dokręcili że puściła :D może pod uderzenim to jeszcze szybciej wyszło :) w każdym razie wyregulujesz ją sam;) poradnik masz podwieszony w tym dziale. powodzenia.

Napisano

hehe ok dziekuje, jutro postaram sie to naprawic bo dzisiaj sil nie mam, a co z ta sruba przy manetce bo nie mam pojecia o ile ja trzeba wykrecic bo ja troche wykrecalem wczesniej. Jutro sie pobawie to moze sam wykombinuje, chyba ze ktos wczesniej pomoze ;p

Napisano

Ono ma się tylko kręcić, jeśli wykręciłeś za dużo to może baryłka wyszła z gwintu i dlatego chodzi w górę i w dół. Jest też możliwość, że jakimś cudem podczas spotkania Twojego roweru z dziurą złamała się.

Napisano

Tylko żeby Ci nie policzyli 20zł za regulację przedniej przerzutki. Samemu zrobisz to bez problemu, może nie w kilka minut ale następnym razem poradzisz sobie już szybciej :)

Napisano

A jednak cos sie zlamalo :P, chyba ten gwint czy cos bo to srebne jak dobrze rozumiem sie nie ruszalo a czarne chodzilo do gory a teraz jest ok, zrobili szybko i nie robili problemow. A mialem za darmo bo ostatnio mialem u nich przeglad to zrobili w jego cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...