arkadiuszxx Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedzi - na pewno przydadzą się innym. Moje plany zmieniły się - planuję rozpocząć treningi kolarskie. Dlatego rower szosowy musi być - trzeba od czegoś zacząć. Dzięki za podpowiedzi - na pewno przydadzą się innym. Moje plany zmieniły się - planuję rozpocząć treningi kolarskie. Dlatego rower szosowy musi być - trzeba od czegoś zacząć. Co myślicie o szosówkach peugeot`a, można zgarnąć na osprzęcie 105 do 600zł nawet! Dziś jeździłem na szosówce peugeot`a z ostrym kołem to pruł niemiłosiernie. Z drugiej strony nie mam porównania do nowych modeli.
grg Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Dopiero się rozkręcali, a Evans na czasówce w TDF miał średnią poniżej 46 km/h. Panie kolego ale co ma do tego prędkość średnia? Porównujesz średnia prędkośc ze 150 kilometrowego odcinka,do prędkości na jakimś odcinku i domniemasz że nie da sie jechać ponad 40 na godzinę bo Evans miał średnią 46 na TDF??? nie no spoko. tak owszem ,kolarze mają średnią predkośc rzedu 45 km/h tylko taki mały niuans - to jest średnia z trasy(i to z długiej trasy) a nie średnia z jakiegoś odcinka że już nawet o max nie wspomnę Żeby miec taką średnią rzedu 45 to przez wiekszośc częsc trasy trzeba jechać z 50 -60 na godzine a kolarze potrafią jechac momentami nawet 75 na prostej i po 100 na zjazdach Zresztą samochodem masz podobnie,jak jedziesz 100 km/h to nie oznacza że odcinek 100 km przejedziesz właśnie w godzine bo średnia wyjdzie 75 i trzeba jechać ponad godzine Jeśli przy 40 km/h się dopiero rozkręcali to powinni bez problemów osiągać średnie ponad 40 km/h tylko przez rower szosowy. Chodzi mi o to żeby nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji że rower szosowy działa cuda. tak,tylko czym jest średnia na TDF a czym innym średnia w wyścigu o puchar ciociJa też potrafie jechać ze średnia 40 ,tylko problem w tym że trasa 5 km a 200 to jest różnica.Bo na 5 kilometrach faktycznie ,każdy amator może czuc sie jak kolarz ,tylko gdyby taki amator wystartował w TDF to 90% by nie dojechała a 10% miałoby srednią rzedu 15 km/h - teraz wiesz na czym polega różnica? róznica polega na tym że to co dla kolarza jest średnia z długiej trasy dla amatora to co najwyżej max ktory moze osiagnac na krotkim odcinku,a to co dla kolarza jest maxem to dla nie jednego kierowcy może być problem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.