ryedstar Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Na urocze allegro wybrałem się z chęcią odszukania niezbędnej części roweru, ale bardziej estetycznej niż ta, którą dano mi fabrycznie. Szukam na allegro kolorowego (białego) łancucha ażeby podnieść wartość estetyczną bicykla i natrafiam jedynie na te grube łańcuchy do SS.. na przerobienie swojego MTB na SS jeszcze mnie nie stać, a biel na łańcuchu korci. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma takich łańcuchów przerzutkowych. Jak rozpoznać, czy łańcuch jest "przerzutkowy" czy nie?
adas651 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 łańcuch o wymiarach 1/8" jest do singlespeed przerzutkowy to 3/32" osobiście nie spotkałem sie z kolorowym łańcuchem przy kozystaniu z przerzutek ewentualnie poszukaj jakichś z powłoką cynkową
mariuszpk Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Białe są tylko do bmxa. Kolorowe łańcuchy robi Taya. Nova 91 jest w wersji niebieskiej, czerwonej, zielonej I coś tam jeszcze. Białej nie widziałem. Zobacz Wippermann 920 blue może ci się spodoba. 5/64 cala to rozmiar na 9 biegów. Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Jogurcik Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie stać się na przerobienie na single speed'a?! 0.0 przecież to kosztuje tylko trochę czasu i pracy a co do łańcucha, widywałem kolorowe, ale białego nigdy, niestety.
ryedstar Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Napisano 13 Sierpnia 2011 Dziś rozmawiałem że znajomym, który o mechanice rowerowej wie wiele, rozmawiałem z człowiekiem w warsztacie apropo właśnie SS. Doszliśmy do wniosku, że to będzie kosztować niewiele/nic kolejno wg warsztatu i ów znajomego. dziś jadę dokończyć makeover roweru. Nie mniej czuję, że "do bmxa" nie jest równoznaczne z "do jednobiegowego". Dobrze czuję czy tylko tak napisałeś?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.