Skocz do zawartości

[Przerzutka]Shimano SLX - najgorsza ?

bananx3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio w sklepie podszedłem do sprzedawcy i spytałem o hierarchię przerzutek Shimano. Podał, iż przerzutka Shimano SLX jest niżej niż Deore. Czy to prawda? Słyszałem również, że SLX jest przerzutką drogą, ale bardzo słabą. Można ją porównywać do Aliovio. Czy to też prawda ? Pytam, ponieważ boję się kupić rower z SLX. :confused:

Napisano

@bananx3, powiem Ci jedno, omijaj ten sklep rowerowy z daleka

SLX to stary LX, trochę ulepszony i usportowiony

Ja mam tylną SLX i z działania jestem bardzo zadowolony i nie mam zamiaru szukać czegoś lepszego, no może lżejszego kiedyś tam

A jeździłem już na XT, ale starszym modelu(750)

popatrz na ceny SLX i Alivio a nawet deore, różnica spora raczej jest :icon_lol:

edit

http://www.shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/slx.html

Napisano

Nie, to nieprawda. Deore jest niżej niż SLX. Hierarchia grup MTB wygląda następująco od najlepszej do najgorszej: XTR, XT, SLX, Deore, Alivio, Acera, Altus. Mam przerzutkę tylną SLX i jest bardzo dobra. Pracuje dobrze pod dużym obciążeniem nawet cała oblepiona błotem.

Napisano

dziękuję bardzo za inf ;) nie będę się bał kupić takiego roweru. Mam jeszcze jedno ważne pytanie, ale to już do innego działu.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...