Skocz do zawartości

[stery] - jak złozyć te stery?

hoody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem rower, a że wysyłałem go do hydrografikę, musiałem rozebrać do gołych części.

Wszystko szło elegancko, śrubka po śrubce opisane, i doszedłem do przedniego widelca.

Odkręciłem 2 śruby mocujące kierownicę, i jedna z góry, odebrałem telefon, i tym momencie przez korytarz przebiegła córka i go potraciła tak że rura

przednie amortyzatora wysunęła się z ramy i wypadło kila części , których nie za bardzo wiem jak złożyć, w jakiej kolejności być powinny.

O ile na górze jest śruba z korkiem i 2 szt. łożysk to pozostałe części są niewiadomą.

Może któryś z kolegów exportów zerknie na zdjęcie i mi napisze w jakiej kolejności mam to złożyć? Na wszelki wypadek ponumerowałem je.

Będę bardzo zobowiązany, bo w poniedziałek dostanę ramę i muszę to złożyć do kupy.

DPP_2164.JPG

DPP_2165.JPG

DPP_2166.JPG

DPP_2167.JPG

Z góry bardzo dziekuję.

Hoody

Napisano

Wiem że są różne, wyrobiona po 2h jazdy nowym rowerem ?

Z dołu jest jedno łożysko, potem to co na zdjeciu i na gorze łożysko + śruba.

Pytanie w jakiej kolejności na to łożysko nakładać elementy ze zdjecia?

Napisano

Ja obstawiam taką kolejność:

Na widelcu jest już nabita dolna bieżnia sterów, na nią przychodzi główka ramy z łożyskiem dolnym. To co masz na zdjęciach przychodzi na górę w kolejności: nr 5 na łożysko górne (tylko odwrotnie niż na zdjęciu), nr 7 (też chyba odwrotnie, wydaje mi się, że jest to klin dociskający bieżnię górną), potem nr 1. Nr 2,3,4,6 to są chyba podkładki dystansowe idące na samą górę pod mostek.

Jeszcze może być tak, że nr 3 to podkładka idąca między nr7, a nr 1. Trza sprawdzić namacalnie bo ze zdjęcia ciężko mi powiedzieć.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...