Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Rock Shox Dart 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na tym forum i mam problem z moim amortyzatorem przednim Rock Shox Dart 2, wersja 2008. Nie działa blokada skoku, przekręcę ją na lock, a amortyzator nadal nie zablokowany. Wiecie, co może się dziać? :icon_confused:

• Mod Team
Napisano

U mnie właśnie pojawił się ten sam problem. Doczytałem w sieci, że ktoś wylał oryginalny olej a wlał silnikowy i zadziałało. Gdy pojawi się u mnie wolna chwila to sprawdzę to.

Napisano

Jeśli się nie mylę, to oleje do widelców rowerowych/motocyklowych mają trochę inny skład niż silnikowe i jak wleje się olej silnikowy do amortyzatora to mogą się niszczyć uszczelki. Ta blokada to jakiś poplock czy przy koronie masz ją? Bo w mojej Rebie się okazało, że manetka poplock nie przekręca wystarczająco zaworu zamykającego i trzeba było chwilkę powalczyć z linką by ją naprężyć. Jeśli w koronie masz to chyba jedynym wyjściem będzie oddanie tego do serwisu albo samodzielne rozebranie amora i sprawdzenie co jest nie tak. Instrukcję masz tutaj

• Mod Team
Napisano

Instrukcja nie mówi jak tego naprawić :whistling:

Powalczyłem z tym wczoraj ale nic nie zdziałałem. nie kombinowałem jeszcze z olejami ale dobiorę się do niego w wolnym czasie. Może ktoś mądrzejszy się wypowie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...