Pakuliusz Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam, mam następujący problem: Stara korba trochę się 'zużyła', w szczególności na 'środkowym' trybie i łańcuch przeskakiwał. Postanowiłem ją wymienić. Kupiłem nową korbę, starą ściągnąłem, zamocowałem nową i ząk... Na najmniejszym trybie łańcuch haczy o przednią przerzutkę (nie da się wyregulować, śruba jest na maxa wykręcona), a nawet haczy o oponę (grubość opony: 2.1). Czy dało by się nałożyć coś na ten 'kwadrat' suportu tak, żeby zdystansować trochę tą korbę?? Pzdr
beskid Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisz jaka jest ta nowa korba bo pod nią trzeba kupić odpowiedni suport a konkretnie jego ośkę.
Pakuliusz Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Szczerze mówiąc, to korbę przełożyłem z roweru, którego kiedyś (nie)używałem... Korba to: PROWHEEL-170 Tylko ciężko jest znaleźć jej opisy na necie... I jest jeszcze jeden kłopot: suport chyba jest nierozbieralny, bo nie widziałem tam tej nakrętki zabezpieczającej...
Fenthin Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Bo dzisiejszych suportów się nie rozkręca. Kupujesz cały pakiet.
Pakuliusz Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Szczerze mówiąc, to korbę przełożyłem z roweru, którego kiedyś (nie)używałem... Korba to: PROWHEEL-170 Tylko ciężko jest znaleźć jej opisy na necie... I jest jeszcze jeden kłopot: suport chyba jest nierozbieralny, bo nie widziałem tam tej nakrętki zabezpieczającej... Tylko tu jest kłopot bo nie mam pojęcia jaki kupić do tej korby i ile może kosztować?
Fenthin Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Przecież podobno masz stary rower, może dobrze dopasowali suport.
Pakuliusz Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Tylko tam suport jest rozkręcany(rozbieralny) i chyba nie podejdzie do nowego?
ProjeC19 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Podejdzie Zmierz oś w starym suporcie najlepiej pójdź do sklepu i kup suport na łożyskach maszynowych i powinno być ok:) w tym rowerze zapewne masz suport na łożyskach maszynowych odkręca się go kluczem wielowypustowym, na miskach masz wielowypust od środka... (przynajmniej powinieneś mieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.