Skocz do zawartości

[Stoppie]Jak wykonać?

giantstunt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Im wyżej podniesiesz tylne koło tym słabiej musisz zaciskać hamulec żeby nie opadło, więc tym dalej pojedziesz.

Napisano

Im wyżej podniesiesz tylne koło tym słabiej musisz zaciskać hamulec żeby nie opadło, więc tym dalej pojedziesz.

No to ja wiem gdy jade na całej pedardzie i wciskam hamulec i wtedy rower idzie do gury gdy jusz jade to puszczam lekko hamulec i robie jakeś 11m ale dla mnie to za mało !!! :wallbash:

A ZALEŻY OD ROWERU CZY JEST DO TEGO DOBRY ???

Napisano

Po pierwsze "chłopcze"@giantstunt, Musisz popracować na polszczyzną Potem możesz robić sroppie.Oto kilka błędów w jednym poście Twoim.

"pedardzie" - "petardzie"

"gury" - otóż pisze się "góry"

"jusz" - "już"

A to najciekawsze - W pierwszej części zdania złożonego nie popełniłeś błędu , lecz już w drugiej części tak "hamulec" - poprawie się pisze "hamulec".

Po to masz słownik i po to Ci podkreśla na czerwono każdy błąd w słowie żeby ich nie było. Chyba nie tak trudno poprawić błąd ? Od razu to wygląda bardziej estetycznie i milej się czyta a co do stoppie:

- musisz mieć nisko ustawione siodełko,

- Musisz się nauczyć "przenosić ciężar swojego ciała na przód i równocześnie utrzymać równowagę",

-Powiedz jaki masz rower będzie prościej a nie pytasz czy to dobry rower.

Napisano

Myślałem , że masz jakiś 14" :) Ciężko będzie robić stoppie bo rower duży.Ale mistrzowie uczyli się na sprzęcie byle jakim potem dopiero mieli super sprzęt. Tak więc ćwicz ,aż nabierzesz perfekcji. Najważniejsze w Twoim przypadku to zawziętość. Aaa I nie rób takich "hecy" na drodze tylko gdzieś w bezpiecznym miejscu :)

Pozdrawiam.

Napisano

jeśli umiesz 11 metrów przejechać zrób wszystko tak samo, z tym ze 2 razy szybciej i 2 razy dokładniej, i 2 razy pewniej. Katuj do bólu a dojdziesz do perfekcji. To trochę jak z manualem, szybkość i balans biodrami, z tą różnicą że dochodzi Ci jeszcze operowanie hamulcem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Powiem tak, stopie (albo nose wheelie, nose manual, lub hang5) to dosyć trudne triki i nie jest łatwo się ich nauczyć szybko. Piszesz, że robisz 11m, to całkiem sporo, zwłaszcza jak na duży rower, tylko kwestia jaką prędkość masz przy tym. Ja osobiście uczyłem się na rożnych zjazdach (najlepiej długich) gdzie stopniowo regulujesz od małej prędkości hamulcem i rozpędzasz się coraz szybciej. Złotej metody w teorii chyba nie ma, która da CI od razu efekty, chyba, że potrzebujesz takiej: wchodzisz, łapiesz balans i sklejasz:P, a tak poważniej to musisz być dość ostro przechylony rowerem do przodu, a sam jak najlbliżej niego (łatwiej utrzymać równowage), ale nastaw się na sporo "gleb" i stłuczenie jajek:P

pokazy rowerowe www.michalkoziolek.pl pokazy rowerowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...