mcpula Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Witam, stoję przed wyborem opony z głównym przeznaczeniem na asfalt/miasto. Obecnie mam Schwalbe-Rocket Ron, gdzie w terenie spisują się świetnie ale juz gorzej, kiepsko, na asfalcie gdzie ma duze opory toczenia i jest dość głośna i szkoda mi jej tak niszczyć. W związku z tym chciałbym kupić coś z głownym przeznaczeniem na ścieżki rowerowe, asfalt na codzienną jazdę. Czasem pewnie zijadę nimi w las, gdy nie bedzie mi się chciało zmianiąć ich na RoRo ale główne jej przeznaczenie to miasto 95% las 5% Mój wybór padł na: Kenda Kobra 26x2.00 juz nawet za 27 zł/szt, to chyba typowo miejska opona ? jestem nią najbardziej zainteresowany Continental RACE KING 2.0 drut - ma bardzo dobre opinie ale nie wiem czy nie bardziej na teren niz miasto. To mój drugi typ. Schwalbe Hurricane 26x2.00 Performance drutowa - najdroższa czy warto dopłacać ? Kenda Karma 26x2,0 60TPI DTC Kevlar Co o tym myślicie ? Podpowiedzcie proszę co wybrać, może coś innego ?
Sandacz Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Conti Race King i Kenda Karma to opony klockowe, których stosowanie głównie na drogach utwardzonych chyba nie ma uzasadnienia. Kenda Kobra i Schwalbe Hurricane to nie są typowe opony na asfalt/miasto - to semislicki, do wszystkiego, czyli i drogi utwardzone i lekki teren. Jeśli faktycznie tylko 5% to gruntówki, to może jednak typowe, bezklockowe opony miejsko-wiejskie? Jest tego tyle, że trudno poradzić, ale ja nie mam oporów, by pchać się na "skróty" na drogi leśnne czy polne na półtoracalowych slickach... Reasumując - gdybym miał wybrać z podanych, to w wersji econo by była Kobra.
hux Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Schwalbe Maraton Cross, bardzo lekko toczą się na asfalcie prawie jak semisliki no i oczywiście w terenie dają radę, piasek niezbyt głęboki też im niestraszny. Komfort jazdy, amortyzacja nierówności jakbyś założył amortyzatory (w porównaniu do Cont. Traffic i Cont. Travel Contact).
carminex Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 ja sobie kupiłem na miasto i jhakiś mały wypad w teren continental trafic i jestem bardzo zadowolony. Zobacz może dla ciebie się nadzadzą
mcpula Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 hmmte Cont.. traffic wyglądają dość ciekawie Huxte maraton tez brzmią ciekawie ale nie mogę ich znaleźć w sklepie Sandacz a może pokusił byś sie o jakąś propozycje ?
Sandacz Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Ja bym wybrał coś uniwersalnego, węższego, np. Schwalbe Land Cruiser: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_opona-land-cruiser-SCHWALBE.html?PT=53150819&PZTA=8&HNT=T&PD=53010632&WSZDZ=T
hux Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Daj spokój Traffikom, niedawno zmieniłem je na Marathon Cross. W porównaniu z Marathon Cross jeździ się na Traffikach jak na pełnym wałku z gumy, marnie amortyzują. Crossy mają znacznie mniejsze opory toczenia na twardej nawierzchni, w terenie też pojeździsz tylko omijaj większe kałuże, lubią chlapać.
mcpula Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 problem w tym hux, że nie mogę ich znaleźć w polsce a z "zagranicy" komplet mi wyszedł za 250 zł to juz duża przesada jak dla mnie
hux Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 problem w tym hux, że nie mogę ich znaleźć w polsce a z "zagranicy" komplet mi wyszedł za 250 zł to juz duża przesada jak dla mnie Są w Poznaniu (po 75 zł) a jak w Poznaniu to na pewno w Bydgoszczy u importera. Jak komplet jest za drogi dla Ciebie to kup chociaż jedną na przód (jeśli nie masz amortyzatora, jak założysz Crossa to tak jakbyś też założył amor, w porównaniu z traffikami )
mcpula Napisano 27 Lipca 2011 Autor Napisano 27 Lipca 2011 takie marathon hsznalazłem to te same ? chyba nie
rybciasum Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Conti Race King i Kenda Karma to opony klockowe, których stosowanie głównie na drogach utwardzonych chyba nie ma uzasadnienia. kolego a na race kingach jeździłeś ? tak tylko spytam
hux Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 takie marathon hsznalazłem to te same ? chyba nie http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_opona-marathon-cross-SCHWALBE.html?PT=53019177&PZTA=8&HNT=T&PD=53010628&WSZDZ=T kolego a na race kingach jeździłeś ? tak tylko spytam Nie do mnie pytania ale odpowiem za kolegę, ja jeździłem na traffikach, mają bieżnik podobny a nawet wygląda na szybszy jednak Crossy toczą się znacznie lżej, lepiej amortyzują. Między Crossami a Traffikami założyłem Travel Contact (semislik) który wytrzymał tylko miesiąc. Opory toczenia w Crossach porównywalne z semislikiem a w terenie daje radę w przeciwieństwie do Travel Contact.
Sandacz Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Nie jeździłem na Race Kingach, ale jeżdżę góralem na Smart Samach, które - mimo, że klockowe - mają tak zbudowany bieżnik, że na asfalcie idą jak burza. Mimo tego twierdzę, że kupowanie Samów na asfalty to nieporozumienie w myśl zasady, że odpowienich narzędzi należy używać do odpowiedniej pracy :-) Dlatego w drugim bicyklu do uniwersalnych, głównie asfaltowych zastosowań, mam wspomniane wcześniej półtoracalowe slicki Schwalbe Speed Cruiser :-)
rybciasum Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 kolego hux, chodziło mi o race kingi, bo napisał że na asfalt się nie nadają Sandaczu, mam race kingi 2.2 i po asfalcie idą jak burza, nie mają klocków bocznych więc nic nie stawia im oporów, a w piasku także dają radę bardzo bardzo dobrze ale faktycznie, jak chce asfalt to slicki, tylko że jak później mu się zamarzy teren to już jest problem
Sandacz Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 No jest problem, o czym się czasami przekonuję, gdy jadąc na "slickowcu" znudzi mi się asfalt - lub chcę skrócić drogę - i odskakuję na gruntówki. I nawet nie tyle chodzi o drogi nieutwardzane - bo na twardych wertepach daje się rozsądnie jechać bez większych problemów na slickach - ale o dukty mocno zapiaszczone, gdzie takie gumy wymiękkają :-) Jednak z bilansu "zysków i strat" wychodzi mi, że przy dużej przewadze asfaltów czy dróg utwardzanych i stosunkowo niewielkiej ilości bardzo trudnych dla wąskich opon odcinków, nie ma sensu pchać się w bardziej terenowe opony... A przepchanie bicykla tych kilkdziesięciu metrów przez piach to nawet może być pewną atrakcją :-)
M1n1s7eR Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Continental Race King i Kenda Karma raczej odpadają ze względu na inny typ użytkowania niż do tego, do którego są stworzone. Zostają Schwalbe Hurricane i Kenda Kobra - mam te drugie i dobrze sobie radzą - jeżdzę mniej więcej w takich proporcjach jak ty. Hurricane wydaje się mieć mniejsze opory toczenia na asfalcie(na oko ), no ale cóż - cena niemal 3-krotnie większa. Na Twoim miejscu brałbym Kobry, jeśli bardzo źle Ci się będzie jeździć, to najwyżej kupisz Hurricane'y - przynajmniej nie przepłacisz z góry, a oszczędzisz, bo wątpie byś musiał je zmieniać.
TOMAS8112 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Ja bym wybrał coś uniwersalnego, węższego, np. Schwalbe Land Cruiser: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_opona-land-cruiser-SCHWALBE.html?PT=53150819&PZTA=8&HNT=T&PD=53010632&WSZDZ=T Kupiłem tą oponę na tył i zrobiłem na niej 20 km i dostała "wybulenia" oddałem na reklamację. Mieli rozpatrzyć w ciągu tygodnia, jak się okazało to polski importer nie potrafił rozpoznać usterki wysłał ją do producenta do Niemiec. Czekam już czwarty tydzień na rozpatrzenie reklamacji i chyba końca nie widać. Założyłem z powrotem starą Kendę Kobrę chociaż już starta ale jeszcze trochę wytrzyma może do końca roku rozpatrzą reklamację na + lub na -
TOMAS8112 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Nie mam foty tej opony , ale edytowałem zdjęcie z neta tej opony gdzie czerwonym kolorem zaznaczyłem miejsce "bulwy" http://img221.imageshack.us/img221/2531/mainhcbu.jpg co więcej, sprzedawca powiedział: śmiało pan mógł na niej jezdzić , tak tylko ja waże 80 kilo i opona natrafi gdzieś na dziurę, strzeli i będę wracał 20 kilometrów do domu na butach z rowerem na plecach
mcpula Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 kupilem marathony crossy .... na miasto fajne ale już w lesie muszę uważać nie ma tego komfortu co na RoRo ale daja radę Polecam na miasto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.