michalmad Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 witam, gdzies obiło mi o uszy ze jak sie za mocno przykreci mostek do kiery to moze ona łatwiej peknosc- mit czy prawda? Jak mocno dokrecic te 4 sroby do kierownicy. ?
blair7 Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 ile wejdzie, jedyne co sie mi zdazylo, to ukrecenie sruby w mostku, ale to nic powaznego. Takze zamiast gdzies słuchac to krec i jezdzij
Mod Team safian Napisano 25 Lipca 2011 Mod Team Napisano 25 Lipca 2011 Zależy jaki mostek, jaka kierownica, jakie śruby, jeżeli carbon, to z pewnością trzeba dokręcić z odpowiednim momentem. Moment obrotowy jest zapewne napisany na mostku.
Piksel Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Chodzi o to, aby nie przykręcać za mocno (nie mówię o karbonie), aby np. w wyniku uderzenia kierownica nie pękła, tylko zmieniła pozycję.
premier2 Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Po to są podane na mostku, ewentualnie kierownicy informacje z jakim momentem przykręcać śruby, aby z nich skorzystać. Zbyt mocne skręcenie śrub od pokrywy mostka może zaowocować pęknięciem kierownicy, jak np u mnie: Oczywiście nie stanie się to na 2gi dzień, ale w tym miejscu będą pojawiały się naprężenia, które w końcu "zmęczą" materiał kierownicy.
1415chris Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 ile wejdzie, jedyne co sie mi zdazylo, to ukrecenie sruby w mostku, ale to nic powaznego. Takze zamiast gdzies słuchac to krec i jezdzij ... a dla pewnosci, przedluzka i 5kg mlotek premier2 malo widac na zdjeciu, wieksza rozdzielczosc, please
premier2 Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 @1415chris, zdjęcie w ruchu, więc średnio wyraźne https://picasaweb.google.com/lh/photo/wiTvPVCrM1oaQCWojpBRiQ?feat=directlink
1415chris Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Heh, fajnie to wyglada...... Moze dokrecales mostek wg sposobu kolegi blair7 "ile wejdzie"
michalmad Napisano 25 Lipca 2011 Autor Napisano 25 Lipca 2011 mostek jak i kiera sa alu, dokreciłem tak ze juz czuc opor aczkolwiek mozna jeszcze dokrecic ale jest juz wiekszy opor, takze mysle ze jest dobrze dzieki za liczne odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.